10006
22:56 10.112017

Команда Закарпатської ОДЮСШ - віце-чемпіон Кубка України з мотокросу. ФОТО

Спорт 2642

Нещодавно завершився фінал Кубка України з мотокросу, який цьогоріч був напрочуд цікавим та насиченим подіями, адже на мототреках з’явилися нові амбітні команди.

viber image

Так, одним із відкриттів цьогорічного сезону стала команда Закарпатської обласної дитячо-юнацької спортивної школи під керівництвом відомого гонщика, майстра спорту з мотокросу, багаторазового чемпіона України та Європи, хустянина Андрія Кричфалушія. За неповний рік вихованці нещодавно відкритої в Хусті секції мотоциклетного спорту ЗОДЮСШ не просто амбітно заявили про себе на етапах Кубка України та молодіжних чемпіонатах, а зазіхнули на головну нагороду країни, за яку змагалися із 8 кращими командами України на фінальних змаганнях, що проходили 28-29 жовтня у м.Буча Київської області. За іронією долі, юним мотокросменам у загальнокомандному заліку не вистачило одного очка, аби стати чемпіонами: набравши 243 оч., вони поступилися команді з Житомира (244 оч.).

Перемогу команді ЗОДЮСШ у своїх класах та вікових категоріях принесли Едуард Штефуца (85 см.куб.), Денис Качур (50 см.куб) та Валентин Кудрявцев-старший (хобі). Один із фаворитів гонки Андрій Кричфалушій (MX2) у запеклій боротьбі поступився діючому чемпіону України та Європи Володимиру Тарасову. У складі команди також виступили спортсмени Максим Качур, Валентин Кудрявцев-молодший, Алекс Іванцу.

«На фінал Кубка України ми їхали лідерами Західного регіону з конкретною метою – виграти. Однак певні обставини та недостатнє фінансування команди вплинуло на загальний результат. Сьогодні є багато над чим працювати, як у питаннях технічного оснащення наших мотоциклів, так і у проведенні самих гонок. Але головне, що мотокрос на Закарпатті впевнено відроджується. Ставимо перед собою високі завдання і працюємо над їх реалізацією. Велика вдячність вихованцям, які проявили неабияку спортивну майстерність і жагу до перемоги, їхнім батькам та небайдужим людям, які допомагають нам у цій справі», – поділився з “Карпатським об`єктивом” тренер юних мотокросменів Андрій Кричфалушій.

Тож Закарпаття має ким пишатися, адже славні традиції мотоциклетного спорту нашого краю не забуті, а впевнено відроджуються завдяки людям-ентузіастам, які щиро захоплюються і вболівають за мотокрос, збагачуючи спортивну скарбничку області найкращими трофеями.

Богдана КЛЕКНЕР

\

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах