10300
10:40 27.112017

Осінній чемпіонат Закарпаття з Шотокан карате відбувся у Мукачеві

Спорт 1647

До міста над Латорицею з’їхалися юні спортсмени з всієї області, щоб позмагатися за звання кращого, показати техніку та волю до перемоги. У спортивній залі Мукачівської ЗОШ №1 відбувся відкритий осінній чемпіонат Закарпаття з Шотокан карате.

1

Організатор змагань – Закарпатська обласна федерація Шотокан карате-до, яку очолює тренер вищої категорії, майстер спорту з Шотокан карате Роман Маслиган.

З його слів, у змаганнях взяли участь 70 спортсменів віком від 6 до 16 років. Географічно чемпіонат був представлений містом Мукачево, Мукачівським районом (Карате клуб «Сінай»), Раховом і Рахівським районом (Клуб «РРСЦ»), містом Іршава (клуб «Атлант»), Іршавським районом і с. Довге (Клуб «Тхеан»).

На двох татамі спортсмени змагалися у розділах «ката» та «куміте». В свою чергу, розділ «кумі те» поділявся на «кумі те шобу іппон» та «кумі те шобу сан бон»

Під час урочистого відкриття до спортсменів та їхніх батьків звернувся Роман Маслиган, який подякував за участь у змаганнях, активну позицію, а тренерам – за належну підготовку юних каратистів, адже у даному виді спорту важливим є не тільки фізичний рівень, а й дотримання етики східних єдиноборств, ритуалів карате.

А на татамі й справді вирували пристрасті, адже перед юними стояли непрості завдання: в часі, обмеженому тривалістю поєдинку, зуміти показати свою техніку, не порушивши правила, знайти слабке місце суперника та завдати вирішального удару, що веде до перемоги.

У командному заліку призові місця зайняли:

  • І місце – м. Мукачево
  • ІІ місце – Мукачівський район
  • ІІІ місце – м. Іршава

Серед клубів стали найкращими:

  • І місце – СКК «Сінай» м. Мукачево
  • ІІ місце – СК «Атлант» м. Іршава
  • ІІІ місце поділили між собою – СК «Тхеан» (с. Довге, Іршавський район) та Рахівський дитячий спортивний центр, Рахівський район

Переможці були нагороджені медалями, грамотами та Кубками. Захід завершився традиційними фото з нагородами та тренерами, які впевнено вели своїх вихованців до перемоги.

Зазначимо, Шотокан карате – один з найпоширеніших видів карате, який відрізняється дозованим контактом у змаганнях та високою технікою, якої досягають спортсмени.

57162-P1280418

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах