10374
19:16 30.112017

Топ-5 футбольних клубів Закарпаття цьогорічного сезону

Спорт 1862

Нещодавно завершився чемпіонат Закарпаття з футболу серед команд Вищої ліги.

IMG_7668

Цьогорічний турнір пройшов на хорошому рівні. Команди подарували поціновувачам гри мільйонів низку незабутніх емоцій, адже сезон 2017 року вийшов яскравим і захоплюючим. Володарі медалей визначилися тільки в останніх турах, а це свідчить про високу конкуренцію.

«Минай» (1-ше місце, 48 очок). Маючи у своєму розпорядженні низку досвідчених футболістів та перспективну молодь, Микола Гібалюк створив колектив, який по праву вважається найсильнішим у краї. «Минай» відзначався стабільністю, що зіграло вирішальну роль у боротьбі за чемпіонство. У 18 поєдинках удалося здобути 15 перемог та 3 нічиї. Жодного разу «Минай» не виявився в ролі переможеного. Як і личить чемпіону, найбільші погроми були саме у виконанні команди. Із рахунком 9:0 подолали «Оболонь» (Хуст) та «Боржаву» (Довге). Упевнено зіграли і з лідерами чемпіонату. У поєдинках із виноградівським «Севлюшем» та «Середнім» удалося здобути 8 очок із 12 можливих, що в підсумку дозволило розташуватися на вершині чемпіонату.

«Середнє» (2-ге місце, 43 очки). Ще один представник Ужгородщини зумів здобути медалі. Середнянці зі стартових турів демонстрували хороший футбол, проте по-справжньому команда розкрилася після літньої паузи. У заключних 7 матчах отримала 6 перемог із приголомшливою різницею м’ячів – 29:2. У цей проміжок часу також удалося здобути заліковий бал у грі з майбутнім чемпіоном – ФК «Минай». Той матч завершився бойовою нічиєю 3:3. «Середнє» відзначилося хорошою грою як у лінії захисту, так і в нападі. Вагомий слід в успішному сезоні «середнянців» залишив Анатолій Нурієв, котрий забив 25 голів і став кращим бомбардиром не тільки команди, а й загалом чемпіонату.

«Севлюш» (Виноградів) (3-тє місце, 42 очки). Виноградівці потужно провели сезон і цілком заслужено опинилися в трійці лідерів. Аби розташуватися вище, в окремих поєдинках не вистачило концентрації. Команда тривалий час знаходилася в щільній двійці й вела серйозну боротьбу за «золото», однак розгромна поразка від «Середнього» (1:4) у 12-му турі психологічно зламала підопічних Валентина Слюсара. Згодом були сенсаційна нічия із «Оболонню» (0:0) та програш від «Минаю» (0:1). Таким чином, шансів піднятися вище 3-го місця не залишилося, тож команда вдовольнилася «бронзою». Загалом це хороший результат, однак з огляду на те, як розвивалися події протягом сезону, «Севлюш» цілком міг зазіхнути навіть на золоті медалі.

«Поляна» (4-те місце, 24 очки). Протистояти лідируючій трійці команда Михайла Кондрі не була готова, однак якість її гри значно відрізнялася від ФК за межами п’ятірки. Не вистачало «Поляні» протягом сезону стабільності. Услід за хорошим поєдинком, як-от перемога над «Середнім» (1:0), ішли невдалі матчі. Один з таких – розгромна поразка від «Севлюша» (0:8). Якщо порівнювати гру вдома та на виїзді, то кращі показники представник Свалявщини демонстрував у рідних стінах: у ролі господаря «Поляна» здобула 17 очок (5 перемог, 2 нічиї, 2 поразки), а як гість тільки 7 (1 перемога, 4 нічиї, 4 поразки). У «полянців» є потенціал, однак до кінця його розкрити не вдалося. Хочеться сподіватися, що команда перед наступним сезоном зможе підсилитися, відкоригувати недоліки у своїй грі й нав’язати боротьбу лідерам.

«Ужгород» (5-те місце, 22 очки). Якщо порівнювати із минулим сезоном, то команда з обласного центру відчутно опустилася, проте є один важливий факт – із чемпіонського складу 2016 року не залишилося нікого. «Ужгород» зробив ставку на омолодження складу, тож усі розуміли, що претендувати на високі місця буде важко, однак міцним середняком колектив таки зміг стати. Грати на рівних із лідерами не вдавалося, але з рівними за класом командами підопічні Тараса Тулайдана час від часу видавали хороші матчі. На жаль, не найкраще відіграв «Ужгород» в обороні. У 18 поєдинках пропустив 37 м’ячів, у той час як забив 25. Беззаперечним лідером команди в нападі став Руслан Соскида, на рахунку якого більша частина голів (14).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах