10477
12:37 7.122017

Донецький «Шахтар» пробився у весняну частину Ліги Чемпіонів

Спорт 2077

Єдиний представник України у найпрестижнішому клубному турнірі світу, Лізі Чемпіонів, донецький «Шахтар», провів заключний поєдинок групового етапу із англійським «Манчестер Сіті».

24b4dd

Якщо «містяни» ще раніше гарантували собі вихід до 1/8 фіналу і на звітну гру дозволили собі виставити не найсильніший склад, то «гірники» виходили максимально налаштованими, адже їм не вистачало всього одного залікового балу, аби гарантовано опинитися серед когорти 16-ти кращих команд Європи.

Переповнений ОСК «Металіст» активно гнав донеччан уперед, і ті віддячували вболівальників яскравою грою. Хоч територіальною перевагою володіли англійці, проте гострота частіше виникала біля воріт гостей. Якщо удари Феррейри та Марлоса у стартовій 20-хвилинці результатом не увінчалися, то на 25 хв. гру на себе взяв Бернард: бразилець звільнився від опіки захисників і ефектно пробив у дальній кут воріт – з таким майстерним ударом гравця «Шахтаря» Едерсон впоратися не зміг (1:0).

Колектив Фонсеки обертів не збавляв і продовжував тиснути на ворота суперника. Почин партнера по команді через шість хвилин підтримав Ісмаїлі: бразилець у ближньому бої переграв кіпера і пробивав уже по незахищених воротах – 2:0.

У другому таймі донеччани віддали ініціативу супернику, однак повністю контролювали хід поєдинку. Рахунок міг стати розгромним, однак бракувало точності. Натомість «містяни» на компенсованих арбітром хвилинах один м’яч відквитали: із пенальті відзначився Агуеро (2:1).

У підсумку «Шахтар» здобув мінімальну перемогу з рахунком 2:1 і з 12-ма очками в активі з другого місця групи F пройшов до 1/8 фіналу ЛЧ.

Жеребкування наступної стадії змагань відбудеться 11 грудня. Потенційні суперники донеччан: «Манчестер Юнайтед» (Англія), «ПСЖ» (Фрація), «Рома» (Італія), «Барселона» (Іспанія), «Ліверпуль» (Англія), «Бешикташ» (Туреччина), «Тоттенхем» (Англія).

Поєдинки заплановані на 13/14 та 20/21 лютого (перші зустрічі), а також на 6/7 та 13/14 березня (матчі-відповіді).

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах