10555
10:41 12.122017

Юні закарпатські футболісти провели чудовий сезон

Спорт 1649

Найелітніший футбольний дивізіон краю, Вища ліга, серед юнацьких команд підійшов до свого логічного завершення.

Севлюш - Минай

Велика кількість поєдинків проходила в запеклій боротьбі, що подарувало вболівальникам низку неймовірних емоцій. Траплялися, звичайно, й так звані «прохідні матчі», однак і там було на що подивитися: яскраві комбінації та не менш видовищні голи.

Протягом сезону виокремилася група фаворитів, які наприкінці чемпіонату розіграли комплект нагород. До лідируючої трійки увійшли іршавська «Бужора» (1-ше місце, 44 очки), виноградівський «Севлюш» (2-ге місце, 42 очки) та «Минай» (3-тє місце, 40 очок). Між цими командами точилася справжня боротьба, і до останнього туру було важко спрогнозувати, хто ж здобуде омріяне «золото».

Вирішальним аспектом у боротьбі за чемпіонство виявилася стабільність. Саме завдяки цьому чиннику «Бужора» й змогла розташуватися на вершині турнірної таблиці. Іршавці показали високий рівень підготовки та у 18 поєдинках здобули 14 перемог і 2 нічиї. Невдалі матчі з «Минаєм» вони нівелювали в поєдинках з іншими колективами. Іршавці вразили високою результативністю, яка становила 3,5 гола за матч, та надійною грою в обороні (18 пропущених м’ячів). Тому зайняте місце в турнірній таблиці цілком відповідає рівню команди. Трохи до омріяного чемпіонства не вистачило виноградівцям. «Севлюш» є добротним колективом, який протягом сезону радував своїх уболівальників хорошими результатами. Доля золотих нагород визначилася в останньому турі в протистоянні «Севлюша» та «Бужори». Виноградівці перед звітною грою програвали два очки, тому їх влаштовувала тільки перемога. Матч завершився бойовою нічиєю 3:3, яка була на користь іршавців. Таким чином, «Севлюш» вдовольнився «сріблом». Ще один колектив, який помітно відрізнявся від інших, – «Минай». Його гравці часто показували видовищну гру з низкою забитих м’ячів, однак в окремих матчах не вистачило концентрації. Саме тому вище третього місця команда з Ужгородщини піднятися не змогла.

Міцними середняками сезону 2017 були рахівські «Карпати» (4-те місце, 29 очок), «Поляна» (5-те місце, 26 очок) та «Ужгород» (6-те місце, 25 очок). Нав’язати серйозну боротьбу лідируючій трійці вони не змогли, однак залікові бали здобували регулярно. Ці три колективи демонстрували різний стиль гри. Якщо в матчах за участю «Карпат» у середньому було забито 2,6 м’яча, то в поєдинках «Поляни» та «Ужгорода» 4,2 і 3,9 відповідно. Що важливо, у команд є потенціал, і завдяки правильно налагодженій роботі в міжсезонні вони цілком можуть поборотися за медалі.

Хустська «Оболонь» (7-ме місце, 16 очок), «Вільхівці» (8-ме місце, 13 очок) та довжанська «Боржава» (9-те місце, 12 очок) розташувалися в нижній частині турнірної таблиці. У всіх цих команд були серйозні проблеми із захистом. Атакуючою лінією похизуватися також не вдалося. Кожен з названих колективів міг видати яскравий поєдинок, однак після нього обов’язково йшла серія невдалих матчів. Це свідчить не тільки про брак якісних кадрів, а й про відсутність стабільності. Тому цілком закономірно, що піднятися в топ-5 жодній з перерахованих команд не вдалося.

Явним аутсайдером цьогорічного чемпіонату стало «Середнє» (10-те місце, 6 очок). Колектив з Ужгородщини так і не зумів здобути бодай одну вікторію. Тож із 6 набраними очками розташувався на дні турнірної таблиці. Єдина гра в їхньому виконанні, яка вартує поваги, – «Бужора» – «Середнє». Саме в 7-му турі середнянці змогли відібрати очки в майбутнього чемпіона (0:0).

Зважаючи на специфіку юнацького футболу (обмеження у віці), можна спрогнозувати, що в наступному сезоні ми побачимо дещо видозмінені колективи і реальним претендентом на медалі може стати чи не кожен. Усе залежатиме від правильного підбору кадрів та продуктивної праці на тренуваннях. Саме за непередбачуваність ми й любимо футбол.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини