10580
11:11 13.122017

У Берегові дбають про шахові таланти

Спорт 1923

На обласній шаховій мапі Берегово завжди посідало достойне місце, адже тут постійно були сильні гравці й хороші організатори.

фото БЕРЕГОВО ЛІГА

У розвитку шахової гри берегівчани поступаються тільки ужгородцям і мукачівцям, з якими об’єктивно важко конкурувати. Ще кілька років тому на базі спорткомплексу «Закарпаття» відбувалися масові дитячі турніри, присвячені пам’яті Чорнобиля, престижні дорослі опен-турніри, де за достойні призи боролась уся шахова еліта краю, у тому числі гросмейстери та міжнародні майстри. Сьогодні ці популярні колись змагання через брак коштів не проводяться, але час не стоїть на місці, і згодом була створена так звана «Шахова ліга».

Суть заходу полягає в проведенні триетапного масового турніру, в якому беруть участь юні шахісти практично з усіх шкіл міста. Дебют Ліги відбувся минулого року і пройшов блискуче – за великої кількості школярів та чудової організації. Цьогоріч була підтримана ідея проведення аналогічного турніру. Тож нещодавно на базі Берегівської ЗОШ № 6 відбувся перший етап «Шкільної ліги 2017–2018». У змаганнях узяли участь практично всі юні шахісти міста з п’яти загальноосвітніх шкіл та Української й Угорської гімназій. Усього за шахівницею змагалися 60 юних спортсменів, які виявляли найкращих в особистому та командному заліках.

Найсильнішою шаховою дружиною стала збірна ЗОШ № 1, яку представляли Кирило Соболь, Артем Комарницький та Владислав Фіцай. Ця команда впевнено посіла перше місце й виявилася переможцем першого етапу Ліги. Юні чемпіони отримали головний турнірний приз – почесний перехідний кубок, який надав берегівчанам міжнародний гросмейстер з Ужгорода, екс-чемпіон України, дворазовий чемпіон світу серед ветеранів Володимир Охотник. Турнірне «срібло» вибороли спортсмени ЗОШ № 5, третю сходинку зайняли юні шахісти Української гімназії.

Напруга турнірної боротьби підсилювалася й тим, що хлопці та дівчата боролися не лише за командні місця, але й особисті. Серед хлопців до трійки призерів увійшли Кирило Соболь, Артур Сінний та Владислав Фіцай. Дівчата грали разом з хлопцями, але теж боролися за власні призові місця. Чемпіонкою Ліги стала Елеонора Пустої, а її головні конкурентки Олександра Деяк і Юліана Іллейш – відповідно другою та третьою.

Організатори не обійшли увагою й наймолодших спортсменів. Серед гравців до 10 років призові місця здобули Артем Комарницький, Віктор Антоні та Володимир Мушка.

Призери першого етапу Берегівської «Шахової ліги» в усіх номінаціях були нагороджені грамотами, медалями та подарунками. Попереду в юних берегівських шахістів другий етап змагань, який відбудеться вже після Нового року, 23 лютого нам базі ЗОШ № 4.

Аркадій ВОРОВИЧ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах