10605
09:14 15.122017

На Ужгородщині проведуть Різдвяні старти із світовим рекордсменом з вертикального підйому на мотузці

Спорт 1575

17 грудня у Центрі спорту та активного відпочинку «Доджо Саторі» у с. Часлівці Ужгородського району (спільно з Часлівецьким будинком культури) відбудуться Різдвяні старти. Про це йшлося на засіданні Ужгородського прес-клубу.

IMG_9707

Леся Носенко детально розповіла про програму свята, а також про особливості активного відпочинку для сільських мешканців, діяльність громадських спортивних центрів: «Різдвяні старти запланували для того, щоб у спортивній активній формі відсвяткувати зимові свята. Спочатку ми оголосили конкурс новорічної прикраси, найкращі витвори нагородимо призами. У святі візьме участь і наш казковий герой – Їжачок, який живе на території нашого казкового містечка у Часлівцях».

На святі очікують близько 250 діток. Усі вони зможуть познайомитися з тренерами, які працюють у центрі та секціями, які вони ведуть. Наразі вже працюють гаряча йога, айкідо, бокс, мотузки для скелелазіння. Робота центру спрямована на те, щоб і малі, і дорослі займалися спортом. Діє і англомовний клуб з носієм мови.

Тренер Михайло Левінець зауважив: «Активний туризм – це не коли приїжджають до готелю і лежать, а коли самі ходять в гори, сплавляються річками, переживають яскраві емоції. Хочу, щоб цим займалися все більше людей, бо це – здоров’я, хороший настрій і незабутні враження. Це те, чим я займаюся можу поділитися з іншими. Звичайно, спочатку потрібна підготовка до активних видів відпочинку, спеціальне навчання з безпеки та поведінки у неординарних ситуаціях».

Світовий рекордсмен з вертикального підйому по мотузці Владислав Курта розповів про те, як встановив світовий рекорд на мотузці: «Я з тренером вирішили встановити рекорд України, за 3 тижні тренувань нам це вдалося і залишилося тільки зафіксувати досягнення. Поки розглядалася заявка до Книги рекордів ми тренувалися далі і під час проведення офіційного забігу час вийшов вже на рівні світового рекорду – 30 метрів за 21 секунду (найкращий український показник на той час становив 41 секунду) ».

«Це неймовірний результат, який довгий час не вкладався у голові всім. Але ми всіх запрошуємо пересвідчитися у досягненні Владислава. Протягом 10 хвилин він ще й повторив такий результат тричі», – наголосив М. Левінець.

Тренер Олена Арбузова розповіла: «Я представлятиму на святі зумбу – танцювальний кардіо-фітнес. Під час свята ми матимемо окрему локацію, де дітки зможуть спробувати себе у зумбі. Я впевнена, що у всіх це добре вийде. Цей танець допомагає перебувати саме тут, у цій хвилині, у танці, забуваючи про все, що залишається поза ним, адже вимагає концентрації і є дуже добрим фізичним тренуванням для тіла».

Загалом у Часлівцях мешканців як району, так і Ужгорода чекає чудовий спортивний зал із сучасними роздягальнями та душовими, кав’ярнею.

На території села діє і казкова канцелярія казкового королівство їжачка Ярика. Це ідея для розвитку пригодницького туризму, якою із закарпатцями поділилися словацькі партнери (а вони запозичили своєю чергою з Чехії). Словацький казкар написав казочки про кожну з локації казкового королівства, щоб зберегти традиції і культуру, які здавна діяли на цій території (йдеться про закарпатські села Середнє, Андріївка, Холмок). Механізм казкового королівства побудовано так, щоб кожна дитина знайшла себе – чи в іграх, чи у вправах з розвитку моторики, чи в історичному краєзнавстві. На Закарпатті ідея розпочала втілюватися 2 роки тому, двічі на місяць тут проводять ознайомчі візити і різноманітні майстер-класи, щоб більше сімей дізналися про можливості твакого різновиду туризму. Як пояснила Олеся Носенко, зміст ідеї у тому, що дитина займається своєю програмою, а для батьків є свої цікаві заняття, зокрема спорт. «Ми вже ліпили, куховарили з їжачком, готували новорічні прикраси тощо, – каже О. Носенко. – Фактично Їжачок є гідом по нашому краю, традиціях, можливостях. Прочитавши казочку, дитина розуміє, що є ще багато цікавого для подальших відкриттів. Сподіваємося і надалі розвивати казкове королівство, адже досвід Словаччини і Чехії показує, що така ідея викликає значне зацікавлення у сімей, що дбають про змістовне дозвілля».

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини