10951
19:24 3.012018

Тренери, які вигравали чемпіонати Берегівського району з футболу в новітній історії

Спорт 4130

За новітню історію, в другому десятиріччі ХХІ століття 4 тренери Берегівського району приводили свої команди до перемог в чемпіонаті району. Хто вони?

eea68053d4ed6216b9c0a2dfb54362f4

Щороку ми оприлюднюємо списки кращих футболістів району. Безперечно їх роль велика. Але, якось на другий план відійшли їх наставники. Роль тренерів у досягненні результату, є одним із головних чинників в перемогах команд. Адже, саме тренеру необхідно організувати і провести тренувальний процес. Обрати план на гру проти того чи іншого суперника.

В 2010 році брегівська «Зірка» повторила успіх попереднього 2009 сезону , і вдруге виборола звання чемпіона Берегівського району з футболу. І все це під керівництвом добре знаного не тільки на теренах району, а і області тренера Івана Фізера. Того ж року, підопічні Івана Фізера вибороли вперше для Берегівського футболу звання переможця Ліги Чемпіонів Закарпаття. Саме тоді і було покладено фундамент майбутніх перемог у цьому престижному турнірі в Закарпатті.

Чемпіоном району сезону 2011 року став бадалівський «Фенікс». У руля команди, знаходився Імре Салаї. Окрім чемпіонату, в тому сезоні під його керівництвом , команда виграла перший Суперкубок району та Кубок району «Берег – Фест». Безперечно у пана Салаї, до того було багато перемог як тренера, так і гравця. Адже він все своє життя присвятив бадалівському футболу. Виступав за місцевий клуб з юності. Багато років носив капітанську повязку. Будучи гравцем ,капітаном, а згодом і тренером, його команда з Бадалова в 80 – 90 –х успішно виступала в чемпіонаті області серед команд вищої ліги. Перемагала в Кубку області. Брала участь в Кубку України. Неодноразово перемагала в районних змаганнях. Він знакова особа в житті Бадалова. Не дивно, що мешканці села довірили йому очолити сільську раду. Головою Бадалівської сільської ради Імре Бейлович Салаї перебуває вже другий термін.

В сезоні 2012 року, у лідери районного футболу увірвався ФК «В. Бийгань». То і не дивно, адже на тренерському містечку у команди зявилася нова постать, молодий фахівець Тарас Вайданич. З перших днів роботи, Тарас Васильович поставив перед підлеглими максимальні завдання. Грамотний підхід до тренувального процесу, дав свої результати. Того ж сезону , його підопічні перемогли в Зимовому Кубку району. За результатами чемпіонату, ФК «В. Бийгань» вперше за багато років виграла чемпіонат. Наступного 2013 року, команда під керівництвом Тараса Вайданича перемогла в Суперкубку району, виграла Кубок району «Берег – Фест» та Лігу Чемпіонів Закарпаття. За два сезони під його керівництвом, великобийганці зуміли взяти всі найпрестижніші трофеї районного футболу. Якщо говорити про перемоги Тараса Вайданича, то в 2014 році, колектив під його керівництвом зі стовідсотковим результатом переміг у західній зоні першості Закарпаття та став абсолютним чемпіоном першої ліги Закарпаття. Сезон 2015 року, команда грала в Вищій лізі чемпіонату Закарпаття, де за результатами сезону посіла 5 місце. Період роботи у Великій Бийгані Тараса Вайданича, є чи не найбільшим успіхом місцевої команди за свою багаторічну історію.

У 2013 році. звання чемпіона району повернув собі ФК «Фенікс» Бадалово. На посаді головного тренера команди, знаходився добре відмий в районі футболіст по виступам за команди Берегова та Бадалова Томаш Станіславович Снопчак, який очолив команду 2012 року. Саме в 2012 році, команда під його керівництвом перемогла в Кубку району. В сезоні 2013, він з командою виграв чемпіонат. В сезоні 2014 року тріумфував в Зимовому Кубку району, Суперкубку та Кубку району «Берег – Фест». В 2015 році, Томаш Снопчак та його команда в чергове виграли чемпіонат та Суперкубок району. В сезоні 2016 року, на запрошення президента ФК «Зірка» Берегово Йосипа Бакоша, Томаш Станіславович очолив новий клуб і в перший рік роботи привів команду до чемпіонства. В поточному сезоні «Зірка» Берегово під його керівництвом виграла вперше в своїй історії Суперкубок району. А за результатами сезону вдруге поспіль перемога в чемпіонаті району. Таким чином за коротку тренерську кар’єру, Томаш Снопчак чотири рази вигравав чемпіонат району.

В сезоні 2014 року, після тривалого періоду, звання чемпіона Берегівського району з футболу повернув собі ФК «Артос» Гать, багаторічним тренером якого є Бейло Бейлович Гей. На сьогодні в Чемпіонаті Берегівського району у нього найбільший тренерський стаж. Перший тренерський досвід, Бейло Бейлович отримав у далекому 1987 році, коли очолив юнацьку команду з Гаті. Згодом, після перемог з юнаками в 1988, 1991 та 1992 в першості області серед команд першої ліги, в 1993 році футбольна громадськість села доручила молодому тренеру очолити основний склад. Всі ці тридцять років, він без перерви працював з одним клубом. За багаторічну тренерську кар’єру перемагав у всіх турнірах , які проходили в берегівському футболі. Вже в 1994 році , команда під його керівництвом перемогла в Зимовому Кубку району за участі команд району, що виступали в чемпіонаті області. Справжній успіх прийшов уже в середині першого десятиліття нового століття. Так. починаючи з 2004 року, коли команда стала чемпіоном району і отримала перемогу , на той час в престижному «Кубку Віжибу», Бейло Гей з командою ставав чемпіоном району 2005, 2008, 2009 роках. Перемагав в Зимових Кубках району 2005, 2006, 2008 та 2009 роках. Перемагав в Кубках району 2006, 2008 та 2009 роках. Окрім того Бейло Бейлович не полишав роботу з юнаками, з якими в 2008. 2014 та 2015 роках вигравав чемпіонат району. В новітній історій, окрім перемоги в чемпіонаті району сезону 2014 року, на рахунку команди перемоги в Зимовому Кубку району 2015 та 2016 року, Плюс, тріумфи в Суперкубку та Кубку району «Берег – Фест» сезону 2016 року. Поки що, Бейло Гей єдиний тренер району, який двічі в 2012 та 2014 роках перемагав в лізі Чемпіонів Закарпаття. Наразі з діючих тренерів, Бейло Гей найбільше 5 разів ставав чемпіоном Берегівського району.

Безперечно на рахунку цих тренерів ще багато призових місць. Невдачі у фіналах, де вони програвали супернику. Але ті срібла, бронзи та програші в фіналах мають золотий відтінок, повідомляє Федерація футболу Берегівщини.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах