11298
14:36 29.012018

Захоплюючі матчі плей-оф чемпіонату Закарпаття з хокею

Спорт 2467

Рівень команд з кожною наступною грою зростає, а тому спостерігати за хокейними двобоями стає дедалі цікавіше. Сезон 2017/18 років підходить до свого логічного завершення. Попереду вирішальні поєдинки чемпіонату.

IMG_5637

Після першої частини змагань, яка складалася із шести турів, лідерство захопив «Синевир», на другому місці розташувалися «Ужгородські вовки», третіми були «Шахтарські барси», а четверту сходинку посів «Спартак». Відповідно до зайнятих місць формувалися пари плей-оф. Перша команда зустрічалася з останньою («Синевир» – «Спартак»), а друга протистояла третій («Ужгородські вовки» – «Шахтарські барси»). Для того аби потрапити до фіналу, необхідно було здобути дві перемоги. Матчі проходили протягом двох днів, 27–28 січня, на ужгородській ковзанці «Ice Land».

«Ужгородські вовки» – «Шахтарські барси»

Ми мали змогу спостерігати за двома доволі різними поєдинками. Якщо в першій зустрічі повною перевагою володіли «Ужгородські вовки», то в матчі-відповіді ім’я переможця визначилося тільки наприкінці протистояння.

Перша гра

«Вовки» виходили на лід сконцентрованими і налаштованими тільки на позитивний результат, адже розуміли, що з кожною наступною грою ціна помилки зростає, а тому про розслабленість або ж недооцінку суперника не йшлося. Якщо на стартових хвилинах «барси» діяли із суперником на рівних, то перша пропущена шайба психологічно зламала їх, про що свідчить друге взяття воріт, яке було оформлене після грубої помилки під час оборонних дій. «Ужгородські вовки», відчувши впевненість у своїх діях, включили високий пресинг і постійно становили загрозу для воріт «барсів». Ще до перепочинку їм удалося відзначитися п’ятьма забитими шайбами і зробити вагому заявку на перемогу. У другому періоді лідируючий колектив дещо збавив темп, за що був покараний двома пропущеними шайбами. Однак ще один гол у відповідь і загальний рахунок 6:2 свідчили про повну перевагу «вовків». У заключній частині гри на льоду була помітна тільки одна команда – «Ужгородські вовки», яка змогла відзначитися ще чотирма голами й довести справу до більш ніж переконливої перемоги – 10:2.

Друга гра

Наступного ігрового дня інтриги було куди більше. «Шахтарські барси», розуміючи, що їм втрачати нічого, пішли великими силами в атаку і вже на 19-й хв. гри були попереду 0:2. Однак «Ужгородські вовки» відразу ж кинулися навздогін і ще до перерви змогли встановити паритет (2:2). Відпочивши, «вовки» з новими силами почали тиснути на ворота суперника, і це принесло результат – на екваторі гри вони володіли перевагою у дві шайби (4:2). Скоротити відставання до мінімуму «барси» змогли ще наприкінці другої частини зустрічі, а ось за 10 хвилин до завершення матчу їм удалося зрівняти рахунок (4:4). На льоду точилася напружена боротьба, і долю цього протистояння вирішив один точний удар у виконанні «Ужгородських вовків» (5:4).

IMG_5546

«Синевир» – «Спартак»

Беззаперечним фаворитом протистояння вважалися «синевирці», які в підсумку й святкували вікторію, однак легкою прогулянкою матчі зі «Спартаком» для них не вийшли.

Перша гра

Обидва колективи на старті матчу не показували своєї кращої гри, а тому небезпечних моментів довелося чекати близько 10 хвилин. Під час однієї зі своїх перших гольових нагод «синевирці» змогли витиснути максимум, а за дві хвилини, граючи в меншості, їм удалося подвоїти перевагу (2:0). У другій 25-хвилинці гра була рівною, а кращу реалізацію створених моментів показали «спартаківці», котрі скоротили відставання до мінімуму (2:1). Усе вирішувалося в третьому періоді, який до свого активу може внести хіба що «Синевир». «Спартаківці» витримати високий темп протягом усієї зустрічі не змогли, натомість суперник раз за разом створював небезпечні моменти і провів ще три взяття воріт. Фінальний свисток зафіксував перемогу «Синевиру» з рахунком 5:1.

Друга гра

Протягом усієї зустрічі на льоду було багато єдиноборств, які несли за собою чимало вилучень. Це все свідчило про важливість гри. На 12-й хв. «Синевир» усе ж зумів розмочити рахунок, однак розвинути свій успіх команді було не так просто. «Спартаківці» показали велику самовіддачу й на рівних боролися із лідером. Мінімальна перевага «Синевиру» трималася до заключних хвилин зустрічі, коли фаворит зміг подвоїти свою перевагу (2:0) і святкував чергову вікторію.

Отож до фінального поєдинку потрапили «Ужгородські вовки» й «Синевир», а в грі за третє місце зійдуться «Шахтарські барси» та «Спартак». Варто зазначити, що 3–4 лютого на ужгородській ковзанці «Ice Land» відбудеться міжнародний хокейний турнір.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах