11407
15:18 5.022018

Тріумф закарпатців на міжнародному хокейному турнірі

Спорт 1986

Протягом двох днів, 3–4 лютого, на ужгородській ковзанці «Ice Land» проходив традиційний хокейний турнір «3rd Friendship Cup Uzhgorod 2018».

IMG_6180

До обласного центру завітали п’ять словацьких команд: «Собранці», «Гуменне», «Dream team» (Кошице), «Шершні» (Кошице) та братиславське «Porsche». Честь нашого краю захищала збірна області – «Закарпатські ведмеді».

Перед початком турніру було сформовано дві групи по три команди. До квартету А ввійшли «Шершні», «Закарпатські ведмеді» та «Собранці». Групу Б складали «Гуменне», «Porsche» та «Dream team». По дві кращі команди виходили до півфіналу, колективи, які посіли третю сходинку, зійшлися в поєдинку за 5-те місце.

«Закарпатські ведмеді» розпочали змагання із нічийної гри з «Собранцями» (2:2), однак упевнена перемога над «Шершнями» (3:1) дозволила їм посісти першу сходинку в групі А. За ними розташувалися кошицькі хокеїсти, які виявилися сильнішими за «Собранці» (4:0).

У паралельній групі першість вибороли представники «Гуменного». Їм удалося перемогти «Dream team» (5:3) та розписати результативну мирову із братиславським «Porsche» (4:4), яке було вимушене вдовольнитися третьою сходинкою. «Dream team» завдяки розгромній звитязі над братиславськими хокеїстами (6:0) виборола путівку до наступного раунду змагань.

IMG_6104

У рамках 1/2 фіналу «Гуменне» не змогло нав’язати серйозну боротьбу «Шершням» і поступилося з рахунком 1:3. «Закарпатські ведмеді» в поєдинку із «Dream team» показали результативну гру й здобули важливу перемогу. Фінальна сирена зафіксувала вікторію закарпатців із рахунком 7:3.

Матч за 5-те місце між «Porsche» та «Собранцями» ознаменувався грою в одні ворота. Останні змогли відзначитися 11 забитими шайбами, у той час як суперник провів тільки дві результативні атаки.

У бронзовому фіналі («Dream team» – «Гуменне») переможець визначився тільки в серії булітів. Кошицькі хокеїсти більшу частину зустрічі втримували лідируючу позицію, однак на завершальних хвилинах втратили концентрацію і суперник зумів установити паритет (2:2). У серії булітів влучнішими були представники «Гуменного», які вибороли бронзові нагороди.

Головний поєдинок турніру («Закарпатські ведмеді» – «Шершні») вийшов яскравим та сповненим інтриги. У першому періоді команди обмінялися результативними атаками, а в другій 15-хвилинці «Закарпатські ведмеді» продемонстрували хорошу гру й реалізували три гольові нагоди (4:1). У заключній частині гри «Шершні» забили дві шайби у відповідь і до останнього претендували на позитивний результат, однак закарпатці змогли втримати набуту перевагу й довели справу до мінімальної перемоги (4:3).

Таким чином, переможцем міжнародного турніру стали «Закарпатські ведмеді». «Срібло» вдалося вибороти «Шершням», а бронзові нагороди приміряли спортсмени «Гуменного».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Як минуле допомагає зрозуміти нам цю війну»: лекція від Української академії лідерства для ужгородців та гостей міста
11:01
51 медаль і перше загальнокомандне місце привезли закарпатці з чемпіонату України зі змішаних бойових мистецтв
10:15
ВИЙШОВ № 552 НАШОЇ ГАЗЕТИ
10:00
У День Піфагора факультет математики та цифрових технологій УжНУ зібрав 10 тисяч грн для ЗСУ
09:53
У Мукачеві відкрили безпековий освітній простір для студентів
09:32
Життя в новому жилі: організація «Людина у скруті» допомагає створювати шелтери на Закарпатті
09:15
На Закарпатті можуть запровадити графіки відключень електроенергії для для бізнесу та промисловості
08:53
В Ужгороді відкрили 12-ту виставку молодіжного об’єднання «FOCUS GROUP»
08:42
В Ужгороді підбили підсумки першого року імплементації Закону «Про медіа»
19:44
Суддівська спільнота передала придбані за кошти суддів FPV дрони
19:32
Всі новини