11548
19:46 9.022018

Олімпійський вогонь запалав в Ужгороді. ФОТО

Спорт 3996

Закарпаття на Зимовій олімпіаді в Південній Кореї представляють Аннамарі Данча-Чундак та Іван Ковбаснюк

180208_news_15-01

У п’ятницю, 9 лютого, з нагоди відкриття двадцять третіх зимових Олімпійських ігор, що проходитимуть у м.Пхьончхані (Південна Корея), в Ужгороді традиційно відбулася урочиста церемонія запалення символічного олімпійського вогню, яку виконала відома сноубордистка Аннамарі Данча-Чундак.

На заході були присутні голова Закарпатського відділення НОК України Іван Риляк, почесний президент обласної Федерації легкої атлетики Василь Свида, український екстремальний філателіст-мандрівник Микола Подрезан, директор Закарпатської дирекції ПАТ «Укрпошта» Сергій Калій, голова Ужгородського клубу філателістів Микола Дудник.

В честь знаменної спортивної події на площі Народній на флагштоці поряд з державним прапором України та прапором Закарпатської області урочисто піднято олімпійський прапор.

Читайте також: Розклад виступів закарпатців на ХХІІІ зимових Олімпійських іграх

Честь України на цьогорічній зимовій олімпіаді захищатиме національна команда із 33 спортсменів, які будуть представлені у 9 із 15 видів спорту. Серед них двоє закарпатців – сноубордистка із Ужгорода Аннамарі Данча-Чундак та і гірськолижник із Ясіня Іван Ковбаснюк. А.Данча-Чундак цьогоріч виборола «золото» в Чемпіонаті України зі сноубордингу.

Цього ж дня в спорткомплексі «Юність» свою роботу розпочала ІІІ регіональна філателістична виставка «ЗАКАРПАТОЛІМПФІЛ – 2018», де свої експонати на олімпійську тематику демонструватимуть колекціонери із Закарпатської та інших областей України. Також відбулося спецпогашення олімпійської поштової марки «Олімпійська команда України» штемпелем “Закарпатолімпфіл-2018”. 09-11 лютого 2018. м.Ужгород” на спеціальному поштовому конверті та листівці. Виставка триватиме до неділі, 11 лютого.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини