11685
15:08 14.022018

Стартувала зимова першість Берегівського району з футболу

Спорт 1545

У неділю, 11 лютого, на стадіоні «Чопівка» в Берегові пройшли стартові поєдинки зимової першості Берегівського району з футболу.

Orange-Ball-Snow-Soccer

У першому турі було зіграно три гри. Футбольний газон, як на цю пору року, та гарна сонячна погода сприяли хорошому футболу для вболівальників. Але після тривалого періоду команди тільки входять у сезон і саме через ігри зимової першості, набирають форму та готуються до регулярного чемпіонату.

«Кідьош» – «Запсонь»

Ігри між цими командами завжди носять принциповий характер. Так було і цього разу. Із перших хвилин гри ініціативою заволоділи футболісти Кідьоша. Вони чітко почали контролювати м’яч, намагаючись через короткі паси утримувати його. Так тривало кілька хвилин. Відібравши м’яча у суперників, футболісти Запсоні організували швидку атаку і повели в рахунку. Його відкрив Андрій Орос. За кілька хвилин в атаку пішли кідьовшці і завдяки влучності Ріхарда Могачека зрівняли рахунок. Згодом гра перейшла в середину поля. Команди намагалися діяти обережніше після швидких голів, але запсонці атакували частіше. Перший тайм так і завершився нічиєю 1:1.

У другому таймі футболісти Запсоні активізувалися. Тренер Кідьоша, намагаючись освіжити гру, провів низку замін. Кінцівка гри вийшла явно на користь номінальних гостей. Спочатку Ласло Кіш отримав м’яча на лінії штрафної, розвернувся і влучно пробив у верхній лівий від воротаря кут воріт. Воротар Кідьоша Дмитро Чуперечин виявився не готовим до такого удару. Гол-красень додав сил і впевненості футболістам Запсоні. І за п’ять хвилин до фінального свистка Віктор Парада стрімко, через лівий фланг, увірвався у штрафну, зробив передачу у воротарський майданчик, яку влучно замкнув Крістіан Гойдош. Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу Запсоні 3:1.

«Берегуйфолу» – «Батьово»

Для команди з Берегуйфолу ця гра стала дебютною за багато років. Справа в тому, що в селі вже давно позабули про футбол і тільки цього року місцеві ентузіасти вирішили відродити команду. На жаль, на дебютну гру в складі команди були відсутні більш досвідчені гравці: Матяш Сій, Павло Тігор, які минулого сезону виступали за великоберезький «Талісман». На поле вийшли вчорашні юнаки.

Із перших хвилин гри ініціативою заволоділи футболісти Батьова. Вони чітко контролювали м’яч, володіючи повною ігровою перевагою. Уже на початку гри батівці мали нагоду відкрити рахунок, але на заваді стояв граючий тренер Берегуйфолу – воротар Шандор Молнар. Саме завдяки його надійній грі молода команда утримувала нічийний рахунок. Але для вболівальників було очевидно – Батьово незабаром заб’є. Відкрили рахунок футболісти з Батьова на 25 хвилині, коли нарешті на добиванні вдало зіграв Віталій Веретяк.

Після перерви малюнок гри не змінився. Футболісти з Батьова продовжили атакувати і створювати гольові моменти. Згодом футболісти Берегуйфолу почали організовувати контратаки. І на 61 хвилині Іштван Піка зрівняв рахунок, який Батьово не влаштовував. На 66 хвилині Акош Бакша точним пасом вивів один в один з воротарем Давіда Боркосі. Давід увійшов в штрафну і пробив повз воротаря. Здавалося гра завершена. Але необхідно віддати належне футболістам Берегуйфолу. Вони не зупинилися і намагалися зрівняти рахунок. Непогану нагоду мав автор першого голу Іштван Піка, але на заваді став захисник Батьова Михайло Мізун. У результаті мінімальна перемога 2:1.

«Талісман» (Великі Береги) – «Артос» (Гать)

Останніми роками ці два колективи входять в еліту районного футболу. У «Талісмана», порівняно з минулим, найвдалішим для колективу сезону, у стартовому складі великих змін не було. Із новачків у старті вийшли Василь Горський та Віталій Першаков. У стартовому складі «Артоса» з минулорічної команди вийшли всього три гравці: Ласло Пал, Дмитро Микулка та Василь Маргітич. Решта вісім гравців – новачки клубу.

Із перших хвилин йшла рівна гра. Команди діяли обережно, намагаючись утримувати м’яча. Перші атаки організували футболісти з Гаті. Але на 10 хвилині Саболч Ач дальнім ударом влучно пробив, відкривши рахунок. Пропустивши, футболісти «Артоса» пішли вперед, і вже на 15 хвилині Ласло Пал зрівняв рахунок, який не змінився до перерви.

У другому таймі більше ініціативою володіли футболісти «Артоса», які швидше переміщались по полю і організовували атаки флангами. Та надійна гра воротаря Бейли Боднара не давала їм можливості вийти вперед. У «Талісмана» була нагода повести в рахунку на 60 хвилині. Після входу в штрафну «Артоса» Василя Горського з порушеннями зупинили захисники Гаті. Арбітр матчу без вагань вказав на одинадцятиметрову позначку. Володимир Бабич пробив сильно, але влучив у поперечину. Після цього моменту футболісти з Гаті ще більш активізувалися і великими силами пішли вперед. В одній із атак захисники «Талісмана» дозволили вийти віч-на-віч із голкіпером Дмитру Яцині, який обіграв воротаря і забив уже в пусті ворота. Гра завершилася перемогою «Артоса» – 2:1, повідомляє beregfutball.net.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах