11966
19:43 25.022018

Закарпатка виборола Зимовий Гран Прі Штум із легкоатлетичного кросу в Польщі

Спорт 3263

Вихованка мукачівського клубу спортивного орієнтування «Товариш» Катерина Цепурдей наприкінці лютого перемогла у фіналі легкоатлетичних змагань у Польщі. У цьогорічному, вже 19-тому за ліком, Зимовому Гран Прі Штуму з кросу (Grand Prix Sztumu w Biegach Przełajowych) стартували понад 600 учасників.

3

60 юніорів долали дистанцію довжиною 4,6 кілометри навколо вкритого льодом Штумського озера. Знов, як і на попередньому етапі (ці змагання складаються з трьох раундів, що проходили у грудні, січні і лютому відповідно), переможницею серед дівчат не старших 16-ти років стала 14-річна закарпатка. До того ж свій січневий результат Катерина, не зважаючи на холоднечу, зуміла покращити зразу на 35 секунд! Ніна Цепурдей в цій категорії фінішувала п’ятою. У змаганнях на 600-метровій дистанції восьмим серед 150 учасників не старших 13-років фінішував Владислав Цепурдей.

Переможцями на головній дистанції довжиною 9,2 кілометри, де стартували 330 чоловіків і жінок, стали Анджей Рогєвіч з результатом 28 хвилин 54 секунди і Малгожата Тувальська з результатом 35.22. У мукачівки Ніни Расчупкіної восьмий результат серед жінок.

Також у Штумі на окремій дистанції Nordic Walking змагалися прихильники оздоровчої ходи та пройшли забіги канікросистів (canicross – біг з собакою на повідку).

На змаганнях у Польщі закарпатці захищають кольори одного з найкращих в країні клубів спортивного орієнтування – UMKS Kwidzyn, де тренерами Томаш Міллер та Пшемислав Єндрас.

Інна Головнич, фото з інтернету

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах