12022
13:08 27.022018

На Міжгірщині провели яскравий лижний фестиваль

Спорт 3752

Протягом трьох днів, 23–25 лютого, у с. Пилипець, що на Міжгірщині, відбувався традиційний фестиваль лижників-телемаркерів «Rock&Snow Telemark 2018».

1I9A5988

Телемарк – одна з дисциплін лижного спорту, а також вид активного відпочинку, стиль катання на спеціальних лижах, який базується на природному для людини русі – кроці. Назву отримав від однойменної провінції в Норвегії, де він і зародився. На жаль, в Україні телемарк великою популярністю похвалитися не може, однак завдяки подібним заходам кількість зацікавлених цим видом спорту постійно зростає.

Цьогоріч у видовищному спортивному фестивалі взяли участь близько 70 лижників з різних куточків України, а також гості зі Словаччини. Для поціновувачів телемарку була підготовлена насичена цікава програма: музичні виступи, конкурси, квести, екскурси в історію лиж, бограч-паті під відкритим небом, вечірні розповіді про подорожі до далеких країн від досвідчених мандрівників, фотозона, майстер-класи з техніки телемарку для новачків, а родзинкою заходу стало катання на лижах в історичних костюмах.

Ті, хто став учасником цього спортивного дійства, неодмінно отримали купу позитивних емоцій, адже одним із головних завдань лижного фестивалю було, аби всі весело та корисно провели час.

Олег МИКИТА

Фото: Сергій ДЕНИСЕНКО

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах