12202
15:25 5.032018

Незабаром стартує 73-й кубок Закарпатської області з футболу

Спорт 3618

Змагання розпочинаються 17 березня. Вони традиційно збирають кращі районні та міські команди області. Кожного року географія змагань розширюється і примножує учасників. Так минулоріч уперше переможцем став обласний дебютант – ФК «Минай».

DSC_8134

На жаль, на сьогодні кількість учасників сезону 2018 року ще не відома, через нестабільну комунікацію між ФФЗ та рай (міськ) федераціями. Сталося так, що більшість федерацій, колективних членів ФФЗ, ще не дали офіційної відповіді на листи-запрошення щодо участі їх команд у цих престижних змаганнях. Нині підтвердили свою участь більшість команд-учасниць Зимової першості, а також переможці деяких районів. Тож чекаємо підтвердження участі у Кубку від усіх районів.

Хотілося відзначити, що кращими за усі роки існування Кубку Закарпаття ставали команди Мукачівщини та Ужгородщини за ними представники Берегівщини, які нині через певні обставини, не беруть участі в обласних змаганнях. Сподіваємось, Берегівський район вийде із кризи граючих гравців і заявиться однією збірною хоча б у першість області.

А тепер наведемо дані, що упродовж років збирав футбольний статистик Володимир Католик, якому ми завдячуємо таблицею переможців та призерів Кубку області (наведена нижче) :

У 72 турнірних змаганнях за Кубок області найбільше перемог у представників міста Мукачева (11 перемог) та району (4). Усього 15 здобутих перемог. Другими йдуть представники Ужгородщини – 14 здобутих призів. Представники обласного центру здобули 12 перемог, ще по одній на рахунку гравців Середнього і Минаю. Представники Берегівського району вигравали Кубок 11 разів, Виноградівського – 9. Футболісти Свалявщини отримували Кубок 8 разів (по 4 перемоги на рахунку гравців міста Сваляви та Поляни). Сім разів привозили у своє місто Кубок області футболісти Перечина, тричі вигравали приз гравці Рахівщини (всі на рахунку хіміків Великого Бичкова). По дві перемоги святкували футболісти Хуста та Іршави, один раз Кубок побував на Тячівщині у Дубовому, повідомляє ФФЗ.

Усі володарі Кубку області, починаючи з 1946 року.

1 2 3 4

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини