12451
17:21 22.032018

ХІІ зимові Паралімпійські ігри: хороший результат збірної України

Спорт 2586

З 9 по 18 березня в південнокорейському місті Пхьончхан проходили XII зимові Паралімпійські ігри. Наші спортсмени показали високі результати й вибороли низку нагород різного ґатунку.

1590973621-174

До програми зимових Паралімпійських ігор 2018 року ввійшли 6 дисциплін: біатлон, лижні перегони, керлінг, хокей, гірськолижний спорт та сноубординг. Синьо-жовта дружина мала своє представництво в лижних перегонах, біатлоні та сноубордингу. Усього було розіграно 80 комплектів медалей, що на 8 більше, ніж на Паралімпіаді 2014 року.

До складу збірної України на головних паралімпійських стартах чотириріччя ввійшло 20 паралімпійців та 10 спортсменів-лідерів (гайдів). Приємно, що у звітних змаганнях узяв участь і закарпатець Сергій Романюк (біатлон, лижні перегони). Представник Срібної Землі продемонстрував високий рівень підготовки, однак зачепитися за медалі йому не вдалося.

Майже кожного дня, окрім 15 березня, надходили приємні звістки з Південної Кореї, що наші співвітчизники збагачують медальну скарбничку. Загалом українські спортсмени вибороли 22 нагороди. 7 із них були золотими, стільки ж срібних, а також 8 бронзових. Це дозволило збірній України посісти високе 6-те місце в підсумковому медальному заліку. Не було рівних команді США, котра із 36 нагородами (13 золотих, 15 срібних, 8 бронзових) очолила турнірну таблицю.

Особливої поваги заслуговують мультимедалісти, яких у нашій команді було аж семеро. Неймовірний внесок у високий результат збірної України зробила Оксана Шишкова (гайд – Віталій Казаков) (біатлон, лижні перегони), котра змогла вибороти 6 (!) медалей (2 золоті, 3 срібні, 1 бронзова). Людмилі Ляшенко (біатлон, лижні перегони) також удалося порадувати своїх прихильників хорошими показниками (1 золота та 3 бронзові). Ігор Рептюх (біатлон, лижні перегони) здобув медалі різного ґатунку (1 «золото», 1 «срібло» та 1 «бронза»). Віталій Лук’яненко (гайд – Іван Марчишак), який змагався в біатлоні, двічі виборов «золото». Максим Яровий (лижні перегони) здобув по одній золотій та бронзовій нагороді. Юрій Уткін (гайд – Руслан Перехода) (біатлон, лижні перегони) підіймався на п’єдестал пошани двічі: отримав золоту та бронзову медалі. Олександр Казік (гайд – Сергій Кучерявий), який виступав у біатлоні, зумів завоювати дві срібні медалі.

Окрім вищезгаданих спортсменів, на п’єдестал пошани піднялися: Тарас Рудь (біатлон, золота медаль), Юлія Батенкова-Бауман (лижні перегони, золота медаль), Григорій Вовчинський (лижні перегони, срібна медаль), Анатолій Ковалевський (гайд – Олександр Мушкин) (біатлон, бронзова медаль).

Такі результати можна вважати хорошим досягненням, адже на цьогорічній Паралімпіаді наші спортсмени вперше за 12 років зуміли вибороти стільки золотих нагород. Хочеться подякувати всім учасникам збірної України за виконану роботу й подаровані нам позитивні емоції та побажати, щоб на наступних Паралімпійських іграх результати були ще кращими.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах