132
09:21 6.042016

Ужгородські «Карпати» втрачають так важко набуте

Спорт 2236

Ужгородський ГК провів важливі поєдинки на внутрішній та євро аренах.

yes 13_173_новый размер

Перед другим етапом жіночої Суперліги України з гандболу команда Петровського вважалася головним претендентом на «золото», та перший з’їзний тур поставив це під сумнів. Ужгородські гандболістки у перший день змагань здивували багатьох, поступившись херсонській «Дніпрянці» – 28:33. У паралельній грі ще один претендент на нагороди найвищого ґатунку – львівська «Галичанка» здолала київський «Спартак» – 36:20.

Наступного ігрового дня «Карпати» протистояли киянкам, і цього разу закарпаткам вдалося перемогти. Фінальна сирена зафіксувала перемогу «карпатівок» – 25:22. «Галичанка» ж здобула перемогу в грі з херсонками – 34:21. У заключній грі першого туру другого етапу команда Петровського зійшлася з «Галичанкою». Львів’янки дали справжній бій закарпаткам і протягом всього матчу володіли ініціативою і зуміли перемогти – 23:17. Після поєдинку Петровський розповів чому його команда програла: «Сьогодні дівчата не виконали в повній мірі план на гру. Ми багато моментів не реалізували також у нас були втрати, думаю, це стало ключовим моментом. У нас було дві червоні картки. Це на тлі втоми, дівчата не хотіли грати грубо. Тих, кого вилучили, замінити вже не було ким. Ми хотіли зачепитися, але нам не вистачило ресурсу дограти цю гру так, як ми хотіли. І все ж я вдячний дівчатам».

«Карпати» такими невдалими матчами ускладнюють собі життя. «Галичанка» не тільки наступає на п’яти, а й вже зуміла зрівнятися з ужгородками. В обидвох команд по 40 очок. Наступний з’їзний тур відбудеться у Херсоні. Сподіваємося, що закарпаткам вдасться налагодити свою гру і здобути три впевнені перемоги.

Щодо Кубка Виклику, то тут справи теж кепські. Ужгородська команда вирушила до Туреччини, де на неї чекали поєдинки проти «Кастамону». У першій грі українки вдало діяли на старті і вели в рахунку 8:3, перевага зберігалась і на перших хвилинах другої половини (14:11 на користь «Карпат»), проте з часом господаркам вдалось відновити рівновагу (14:14), а згодом і зовсім піти у відрив (21:16 – на користь «Кастамону»). Наздогнати турецьких гандболісток не вдалося і фінальна сирена зафіксувала перемогу господарок – 24:20.

Другий поєдинок для «Карпат» був формально домашнім, однак за домовленістю між клубами обидва матчі протистояння проходили в Кастамону. У цій грі українкам також не все виходило, та й суперник діяв доволі впевнено. Перший тайм завершився перемогою суперника – 12:9. У другому таймі створити сенсацію і вийти до фіналу європейського турніру не вдалося. Поразкою 25:30 ужгородки завершили свої виступи на європейській арені. Та вихід до півфіналу можна рахувати досягненням.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах