13336
13:22 29.042018

Ужгородські «Карпати» впевнено переграли херсонську «Дніпрянку». ФОТО

Спорт 1853

«Карпати-Арена», що на Ужгородщині, на три дні, 27-29 квітня, стала столицею українського жіночого гандболу.

IMG_0007

На Закарпатті проходить другий з’їзний тур завершального етапу Суперліги, серед команд групи №1 («Галичанка» (Львів), «Карпати» (Ужгород), «Дніпрянка» (Херсон)), які борються за чемпіонське звання та нагороди.

У перший ігровий день «Галичанка» зустрілася із «Дніпрянкою». Львів’янки провели хороший поєдинок і здобули переконливу перемогу з рахунком 34:19.

Вчора, 28 квітня, господарки – ужгородські «Карпати», протистояли херсонським гандболісткам. Якщо на стартових хвилинах на майданчику була рівна гра, то згодом закарпатки додали і показали якісний гандбол. У першій 30-хвилинці «карпатівки» заволоділи перевагою у чотири м’ячі (14:10).

Після перепочинку господарки продовжували демонструвати хорошу гру й збільшили свою перевагу до шести очок (13:19), однак у середині другого тайму у підопічних Бориса Петровського виникли проблеми з реалізацією моментів, чим «Дніпрянка» уміло скористалася – 19:21. Ужгородки внесли корективи у свою гру й провели завершальну 10-хвилинку на високому рівні. Як підсумок – переконлива звитяга з рахунком 28:21, яка гарантує «Карпатам» срібні нагороди у жіночій Суперлізі України з гандболу сезону 2017/18 років.

Найбільший вклад у перемогу ужгородського ГК зробила Яна Готра, яка відзначилася 8 голами. На рахунку Ірини Компанієць 6 точних кидків. Наталія Шипляк святкувала взяття воріт 5 разів. Анастасія Мелекесцева та Софія Безрукова провели по три результативні атаки. Олександра Фурманець заcмутила команду-суперника двічі. Ще один точний кидок на рахунку Тетяни Кильч.

А вже сьогодні о 17 годині відбудеться центральний матч туру, в якому ужгородські «Карпати» зійдуться із кращою командою чемпіонату – львівською «Галичанкою».

Турнірне становище: 1. «Галичанка» (23 гри) – 44 очки, 2. «Карпати» (23) – 31, 3. «Дніпрянка» (24) – 24.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах