13497
15:42 5.052018

«Стрибки під музику – Long Jump & Music» зібрали в Ужгороді титулованих легкоатлеток України та Угорщини

Спорт 5098

Вчора, 4 травня, Ужгород перетворився на столицю легкої атлетики України. Тут зібралося чимало іменитих спортсменок, які виконували стрибки в довжину з розбігу під свої улюблені музичні композиції.

Участь у цьому дійстві взяли легкоатлетки з різних міст України, а також представниця Угорщини. У кожної спортсменки було по шість спроб, за підсумками яких і визначали переможців та призерів змагань.

Представниця Закарпаття – Юліанна Гудзь (кандидат у майстри спорту, учасниця міжнародних дитячих ігор у Рейк’явіку (Ісландія) 2007 р., Сан Франциско (США) 2008 р., бронзова призерка міжнародних дитячих ігор у Афінах (Греція) 2009 р., переможниця міжнародних змагань Кубок «Дружба» 2013 р., призерка міжнародного фестивалю у Замостя (Польща), учасниця змагань «Стрибки під музику 2017») показала результат 4 м 93 см і розташувалася на дев’ятій сходинці. Угорська спортсменка Юре Емеше, яка, до слова, є срібним призером чемпіонату Угорщини 2017 року серед дівчат, зуміла випередити закарпатку на два сантиметри (4 м 95 см) і в підсумку посіла восьме місце.

Неодноразова переможниця всеукраїнських юніорських та молодіжних змагань, кандидат у майстри спорту – харків’янка Оксана Мартинова вже у своїй другій спробі підкорила позначку в 5 м 58 см, що дозволило їй розташуватися на сьомій позиції. Шостою цього дня була кандидат у майстри спорту Тетяна Головчук (5 м 63 см). Нікопольська спортсменка була фіналісткою юнацького чемпіонату світу 2013 р. у потрійному стрибку, призером зимового молодіжного чемпіонату України в стрибках у довжину та потрійному стрибку.

До топ-5 удалося пробитися чемпіонці Перших юнацьких Олімпійських ігор у Китаї (Нанкін), багаторазовій чемпіонці України серед дівчат та юніорок, переможниці матчу Румунія-Україна-Кіпр-Ізраїль та матчу Білорусь-Україна-Польща, майстру спорту зі стрибків у довжину – запоріжанці Єлизаветі Бабій, яка показала результат – 5 м 79 см. За крок до п’єдисталу пошани зупинилася дніпрянка Діана Довгопол (кандидат у майстри спорту, переможниця командного чемпіонату України 2017 р., юніорського чемпіонату України 2017 р., срібний призер зимового молодіжного чемпіонату України 2018 р., учасниця чемпіонату Європи серед юніорів у Гроссето (Італія) 2017 р.). У своїй завершальній спробі Діана стрибнула на 5 м 82 см.

Третю сходинку посіла представниця Черкас – Анастасія Нікітіна, яка є майстром спорту, дворазовою чемпіонкою України серед юніорів у приміщенні, призеркою чемпіонату України серед молоді, чемпіонкою міжнародних матчевих зустрічей Україна-Білорусія-Туреччина, рекордсменкою Черкаської області зі спринтерського бігу серед дівчат. Результат спортсменки – 5 м 85 см.

Срібною призеркою змагань із результатом 6 м 1 см стала легкоатлетка із Київщини – Анастасія Черемісіна. До списку досягнень цієї спортсменки входить перемога на командному чемпіонаті України 2017 р. із багатоборства, бронзова медаль зимового чемпіонату України в стрибках у довжину 2018 р., також вона є майстром спорту та багаторазовою призеркою чемпіонату України з багатоборства, бар’єрного бігу та стрибків у довжину.

Переможницею цьогорічних змагань стала хмельничанка Марина Бех (майстер спорту міжнародного класу, фіналістка Олімпійських ігор 2016 р. в Ріо-де-Жанейро, бронзова призерка чемпіонату Європи серед юніорів, чемпіонка юнацького олімпійського фестивалю, фіналістка чемпіонату Європи у приміщенні 2017 р., чемпіонка України серед дівчат, юніорок, молоді та дорослих, фіналістка чемпіонату світу 2017 р. у Лондоні). Марина помітно виділялася на фоні своїх суперниць і здобула переконливу перемогу. Вона зуміла стрибнути на 6 м 49 см, що зробило її недосяжною для суперниць.

Варто відзначити, що легкоатлетичне дійство викликало чималу зацікавленість в ужгородців. Поспостерігати за цим яскравим святом спорту зібралося багато охочих, а найактивніші мали змогу випробувати свої сили у стрибках з місця. Подібні заходи – хороший спосіб популяризувати спорт серед містян.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Учні Ужгородського ліцею вирощують мікрозелень та донатять на ЗСУ
17:29
Самовираження через мистецтво: арттерапія для підлітків
17:07
В Ужгороді відбувся благодійний фестиваль «Сакура фест-2024»
16:45
Закарпатські податківці з початку року надали понад 34 тисячі адмінпослуг
16:31
На Закарпатті рятувальники відкрили ще один клас безпеки для дітей
16:14
У Вишківській громаді пройде обговорення дозволів для перебування у прикордонній смузі
16:03
Інструктори Нацгвардії провели для закарпатських журналістів заняття з вогневої, тактичної та медичної підготовки
15:12
Поліцейські охорони Закарпаття знайшли зниклу дитину
14:52
У Закарпатському обласному центрі кардіології та кардіохірургії за минулий рік успішно виконали 151 операцію на відкритому серці
14:35
В Ужгороді патрульні допомогли чоловіку відшукати телефон, який він забув у таксі
14:24
Всі новини