13642
12:02 9.052018

Чи є масовість у районному футболі Закарпаття?

Спорт 1810

Прийнято вважати, що наймасовіший футбол існує на рівні районів. Кращі команди поповнюють вищу та першу ліги обласного футболу. Більшість юних гравців розпочинають футбольний шлях саме в таких командах, а ще якщо в цьому зацікавлені керівники районних футбольних федерацій, представники влади, то цей вид спорту буде наймасовішим у регіонах.

На Закарпатті у сезоні 2018 року майже у всіх районах заплановано проведення повноцінних чемпіонатів, а також кубків. Про ті, що стартували, а також стартуватимуть найближчим часом – у матеріалі ФФЗ.

УЖГОРОДЩИНА

У неділю, 6 травня, відбувся другий тур чемпіонату Ужгородського району у Вищій та перших лігах.

Вища ліга: ФК «Зірка» (Лінці) – ФК «Лідер» (Сторожниця) – 2:1 (2:0)

ФК «Тиса» (Есень) – ФК «В.Лази» – 4:0 (1:1)

ФК «Конвектор» (Коритняни) – ФК «Світанок» (Р.Комарівці) – 1:1 (2:0)

ФК «Баранинці» – ФК «Ярок» – 1:0 (1:2).

У першій лізі відбулися дві гри:

ФК «В.Геєвці» – ФК «Медея» (Оріховиця) – 1:9 (3:3)

ФК «Деренівка» (Н.Солотвино) – «Оноківці» – 0:1 (3:2).

Наступний тур відбудеться у неділю, 13 травня.

МУКАЧІВЩИНА

6 травня відбулися перенесені матчі 1 та 2 турів чемпіонату, повідомляє МРФФ

ФК «Н. Давидково» дорослим та юнацьким складами приймали ФК «Ромочевиця», а в іншій парі мірялися силами обидва дебютанти чемпіонату – ФК «Подгоряно» – ФК «Зняцьово».

Результати такі:

ФК «Н. Давидково» – ФК «Ромочевиця» – 4:1 (юнаки 2:2)

ФК «Подгоряно» – ФК «Зняцьово» – 4:1 (команда господарів грає без юнацького складу)

Так, за результатами 2 туру визначилися чотири команди, які набрали максимальну кількість очок: ФК «Подгоряно», ФК «В. Лучки», ФК «Н. Давидково» та ФК «Ключарки». Інші команди, а саме ФК «Ромочевиця», ФК «Макарьово», ФК «Зняцьово» та ФК «Страбичево» важко розпочали початок чемпіонату, але з кожною грою додають у майстерності та якості гри.

Серед юнацьких команд у чемпіонаті визначилася перша трійка лідерів: ФК «Ключарки», ФК «В. Лучки» та ФК «Страбичево».

У Кубку району, який стартував 4 квітня, за результатами 1/4 фіналу визначилися півфіналісти між дорослими та юнацькими складами.

На початку червня відбудуться матчі 1/2 фіналу.

Дорослі: ФК «В. Лучки» – ФК «В. Коропець», ФК «Макарьово» – ФК «Ромочевиця».

Юнаки: ФК «В. Лучки» – ФК «Ключарки», ФК «Макарьово» – ФК «Зняцьово».

БЕРЕГІВЩИНА

6 травня відбувся перший тур чемпіонату Берегівського району. Рішенням комітету з проведення змагань Федерації Берегівського району було дозволено стартувати ФК «Берегуйфолу» без юнацького складу. Усі матчі пройшли на належному рівні.

Результати:

ФК «Кідьош» – ФК «Перехрестя» – 6:2 (0:1)

ФК «Батьово» – ФК «Берегуйфолу» – 3:2

ФК «Запсонь» – ФК «Вілок» – 1:1 (1:1)

ІРШАВЩИНА

На Іршавщині перший тур чемпіонату також розпочався 6 травня.

Результати такі:

ФК «Білки» – ФК «Лоза» – 1:0

ФК «Будiвельник» (Приборжавське) – ФК «Дружба» (Дубрівка) – 2:0

ФК «Гребля» – «Шахтар» (Ільниця) – 1:1

ФК «Імстичово» – ФК «Бронька» – 1:1

Матч між командами «Будівельник» (Приборжавське) та «Дружба» (Дубрівка) припинено в другому таймі за рахунку 2:0 на користь господарів поля.

Обставини інциденту, який стався, з’ясовуються. Вирішення питання про результат матчу буде передано на розгляд компетентних органів районної федерації.

ВЕЛИКОБЕРЕЗНЯНЩИНА

У Великоберезнянському районі проведення чемпіонату заплановано на червень. Вдалий минулорічний досвід показав, що саме цей період більш оптимальний для ігор чемпіонату району. Очікується, що в ньому візьме участь 6 команд.

Окрім цього традиційно буду проведені різноманітні турніри та чемпіонат серед дитячих команд району.

ВОЛОВЕЧЧИНА

На Воловеччині ігри першого туру чемпіонату відбудуться вже наступної неділі, 13 травня. Участь візьмуть 8 команд юнацькими та дорослими складами.

ТЯЧІВЩИНА

У Тячівському районі чемпіонат також стартує в неділю. Остаточна кількість команд-учасниць буде визначена на засіданні районної федерації 8 травня, але очікується, що Тячівський чемпіонат буде наймасовішим.

ХУСТЩИНА

У Хустському районі чемпіонат розпочнеться 20 травня. Нині вирішується питання участі 7 команди. Чемпіонат буде проведено серед дорослих та юнацьких складів.

РАХІВЩИНА

Як і минулого року, проведення чемпіонату в Рахівському районні під питанням. Така ситуація склалася через брак суддівського корпусу та великий відтік гравців. Натомість Федерація району запланувала провести Кубок. Участь у ньому візьмуть 8 команд, а розпочнеться він наприкінці травня. Під час літніх канікул районною федерацією буде проведено традиційний чемпіонат серед дитячо-юнацьких команд.

ПЕРЕЧИНЩИНА

Зараз проходить кубок району. Фінал якого заплановано провести 27 травня на честь Дня міста Перечин. У червні стартує чемпіонат району. За попередніми даними планується участь 6 команд.

ВИНОГРАДІВЩИНА

У футболі району – серйозні проблеми. Дві команди Виноградівщини виступають у чемпіонаті Берегівського району, дві – Іршавського. Голова Федерації футболу району самоусунувся від виконання обов’язків. Нині в.о. голови федерації футболу району Адальберт Сверенко збирає футбольний актив для вирішення проведення позачергової звітно-виборчої конференції та проведення чемпіонату району. Можлива участь 5–6 команд.

МІЖГІРЩИНА

Район масово виїхав на заробітки за кордон. Федерація футболу району планує ряд турнірів із футболу. У червні стартує чемпіонат із міні-футболу. Очікується участь 11–12 команд. Федерація футболу намагається утримати футбол, щоб цей спорт не зник взагалі.

СВАЛЯВЩИНА

У неділю, 13 травня, відбудеться фінал Кубка Свалявського району. Чемпіонат району стартує 20 травня. За попередніми даними очікується участь 10–11 команд. Комітет арбітрів у повному обсязі вирішить питання арбітражу.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах