13661
14:43 10.052018

В Ужгороді змагаються фехтувальники із чотирьох країн Європи

Спорт 2424

Протягом двох днів, 10-11 травня, в ужгородському СК «Юність» проходить ХІХ міжнародний турнір країн Карпатського Єврорегіону з фехтування, присвячений пам’яті Заслуженого тренера України Василя Герея.

Обласний центр зібрав учасників із усіх регіонів України, а також спортсменів із Словаччини, Угорщини та Румунії. Загалом участь у турнірі беруть близько 200 юнаків і дівчат 2002 року народження та молодші. Своє представництво має і Закарпаття – честь Срібної Землі захищають майже 30 фехтувальників.

10 травня спортсмени змагаються на шпазі, а 11 – на рапірі. Зазначимо, що цей турнір є рейтинговим, учасники отримують необхідні додаткові бали у турнірній таблиці, за підсумками якої формується склад кадетської збірної України.

Якщо спочатку звітний турнір був всеукраїнським, то з плином часу він здобув більшої популярності й набув статусу – міжнародний. Свого часу тут змагалися такі відомі фехтувальники як Ольга Харлан, Яна Шем’якіна, Богдан Нікішин.

Учасники змагань підходять до своїх двобоїв зосередженими і налаштованими тільки на перемогу. Більшість фехтувальників мають великий потенціал і демонструють хороший рівень підготовки. Протистояння юних спортсменів проходять у напруженій боротьбі. Переможці та призери змагань у кожному виді програми отримають медалі, грамоти та кубки, а кращі спортсмени будуть нагороджені цінними призами від спонсорів.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах