13773
12:59 14.052018

Вища ліга Закарпаття з футболу: поєдинки, сповнені інтриги

Спорт 3667

Протягом двох днів, 12–13 травня, проходили матчі 4-го туру найвищого футбольного дивізіону краю.

Звітний тур ознаменувався цікавими та напруженими поєдинками, а також несподіваними результатами.

«Ужгород» – «Поляна» – 1:0

Центральний двобій вікенду відзначився низкою єдиноборств, незначною кількістю гольових моментів та сутичкою на футбольному полі. У першому таймі суперники приділяли значну уваги захисту, тому справа до загострень доходила нечасто. На перерву команди пішли за рахунку 0:0. У другій половині зустрічі гольових моментів побільшало, однак використати вдалося тільки один. На 54-й хв. Михайло Дудаш точним ударом вивів господарів уперед. Гості мали шанси відігратися, однак переграти кіпера «Ужгорода» полянцям не вдалося. А догравали матч команди вдесятьох. Після сутички червоні картки отримали Степан Буксар («Ужгород») та Богдан Павлич («Поляна»). Колектив з обласного центру зумів утримати переможний результат і здобув важливі три очки.

«Середнє» – «Вітязь» (Концгазо) – 3:1

Новачок Вищої ліги – «Вітязь» – спромігся дати бій минулорічному срібному призеру чемпіонату. Концгазівці завдяки точному удару В’ячеслава Ковтана вже на 14-й хв. здобули перевагу, однак утримати її не зуміли. На 19-й хв. Павло Тищук установив паритет, а на завершальній хвилині першого тайму Іван Качур вивів господарів уперед (2:1). У другій половині зустрічі господарі більше володіли м’ячем, частіше створювали небезпечні моменти і змогли втілити свою перевагу в третій забитий м’яч. Автором точного удару з 11-метрової позначки став Олександр Бако.

ДЮСШ Тячів – «Вільхівці» – 1:1

Господарі поля зуміли відійти від розгромних поразок у перших трьох турах і здобули дебютні очки в сезоні. Уже на 18-й хв. зустрічі гравець ДЮСШ Сергій Повхан використав хорошу нагоду відзначитись і вивів свою команду вперед. Мінімальна перевага господарів трималася до заключної частини гри, однак на 75-й хв. «Вільхівці» отримали право на пробиття пенальті. Віктор Жовчак з «позначки» не схибив. Фінальний свисток зафіксував результативну нічию з рахунком 1:1.

МФА «Мункач» (Мукачево) – «Бужора» (Іршава) – 2:2

Як і очікувалося, поєдинок вийшов цікавим і тримав у напрузі до останньої хвилини. Рахунок удалося відкрити іршавцям: на 18-й хв. результативним ударом відзначився Богдан Котляр. Ще до перерви Віталій Максимець установив паритет. У другій 45-хвиинці команди обмінялися голами (у складі «Мункача» забитим м’ячем відзначився Артем Атамась 60, а за «Бужору» забив Віталій Сурмач 65) і довели справу до нічиєї.

«Оболонь» (Хуст) – «Карпати» (Рахів) – 2:1

Якщо перший тайм завершився «сухим» паритетом, то після перерви було три взяття воріт і камбек господарів. На 68-й хв. рахів’яни зусиллями Юрія Яремчука вийшли вперед, але хустяни продемонстрували спортивну впертість і переломили хід поєдинку на свою користь. На 72-й хв. Михайло Міклош установив паритет, а ще через дві хвилини Микола Росоха вивів «Оболонь» уперед. Хустяни набирали перші очки й піднялися на 8-ме місце, а от «Карпати» обіймають останню сходинку турнірної таблиці.

Виноградівський «Севлюш» поєдинок четвертого туру пропускав.

Турнірна таблиця

Команда І В Н П О
1 «Середнє» 3 3 0 0 9
2 «Ужгород» 4 3 0 1 9
3 «Поляна» 4 2 1 1 7
4 «Бужора» (Іршава) 4 2 1 1 7
5 «Севлюш» (Виноградів) 3 2 1 0 7
6 «Вітязь» (Концгазо) 4 2 0 2 6
7 «Вільхівці» 3 1 1 1 4
8 «Оболонь» (Хуст) 4 1 0 3 3
9 МФА «Мункач» (Мукачево) 3 0 1 2 1
10 ДЮСШ Тячів  4  0  1  3  1
11 «Карпати» (Рахів)  2  0  0  2  0

Результати юнацьких команд:

МФА «Мункач» (Мукачево) – «Бужора» (Іршава) – 1:0.

«Середнє» – «Вітязь» (Концгазо) – 2:2.

«Оболонь» (Хуст) – «Карпати» (Рахів) – 0:2.

ДЮСШ Тячів – «Вільхівці» – 12:0.

«Ужгород» – «Поляна» – 16:0.

Олег МИКИТА

Фоторепортаж із поєдинку «Ужгород» – «Поляна»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах