13854
15:05 16.052018

Ужгородець Євген Свида став чемпіоном України з ММА

Спорт 2682

Днями, 12 травня, в закарпатському Тячеві пройшов чемпіонат України зі змішаних єдиноборств UF MMA. Чудовий результат на цих змаганнях показав ужгородський спортсмен Євген Свида.

Всього в турнірі взяли участь більше двохсот спортсменів з України та Словаччини. Євген – вихованець ужгородського спортивного клубу «Фанат» (тренер – Олег Коноваленко), виступав у ваговій категорії до 70,3 кг. ММА хлопець займається нещодавно, менше року. Проте досвід єдиноборств у нього чималий – 7 років він займався класичним боксом під керівництвом відомого тренера Василя Чепи, і лише останнім часом почав працювати в інших стилях, повідомляє KorzoNews.

– Подобається? – питаємо ми у Євгена.

– Дуже. Зовсім нові навички, дещо незвично, але насправді цікаво. Роками звик працювати в стійці, тому зараз більше працюю над новими елементами.

– Чому саме такий, досить жорсткий вид спорту ви обрали?

– Причин багато. Одна з них у тому, що спорт має відповідати характеру. В єдиноборствах ти відповідаєш сам за себе, і розраховуєш лише на свої сили. Хто любить спільні перемоги, командну гру – йде в ігрові види. Мені ближче контактні єдиноборства.

– В житті допомагає? Доводилося вступати в сутички поза залом?

– Ні, майже ніколи. Коли ти впевнений у собі, своїх силах, це, мабуть, відчувається, тож і агресії не виникає.

– Скільки двобоїв провели на турнірі?

– Три, з суперниками з Черкас, Вінниці та Рівного. До речі, другий, півфінальний бій, був навіть складнішим за фінал, боєць з Вінниці був дуже незручним. Довелося навіть провести додатковий раунд.

– Що далі? Вихід на міжнародні арени?

– Сподіваюся…

І ми також сподіваємося на це. Хоча, на жаль, спорт в наш час чимало залежить від меценатів, і трапляється так, що на престижні турніри потрапляють не кращі бійці, а ті, хто зміг заручитися підтримкою спонсорів.

Тож і бажаємо Євгенові не тільки подальших успіхів і визнання, але й уваги з боку потенційних спонсорів. Віримо в майбутні перемоги!

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах