14099
10:06 28.052018

Хустяни відзначили Велодень масовим велозаїздом

Спорт 2010

Уже за доброю традицією – шостий рік поспіль – у рамках відзначення Всеукраїнського велодня на центральній площі Хуста збираються сотні велосипедистів. Вони з`їзджаються сім`ями, компаніями з різних куточків міста, аби разом, однією колоною на своїх «двоколісних конях» проїхатися центральними вулицями та околицями рідного населеного пункту.

Традиційно цей щорічний захід у місті над Тисою організовує громадська організація «Велооб`єднання».

Цьогоріч навіть невеличкий дощ, що змінив спеку цього святкового недільного дня, не злякав любителів прогулянок на двоколісних. На славу постаралися й організатори, влаштувавши для розігріву учасників чимало конкурсів та розваг: для наймолодших велолюбителів – перегони на біговелах, для підлітків – надування повітряних кульок на швидкість тощо. Свою майстерність в майже каскадерських трюках на велосипеді продемонстрував присутнім і юний екстремал Віталій Волошин.

«Насамперед наші акції спрямовані на популяризацію здорового та активного способу життя та власне велоспорту, адже велосипед – це не просто екологічно чистий, дешевий і зручний засіб пересування містом, це чудовий спосіб дбати про своє здоров’я та підтримувати себе у хорошій фізичній формі.

Стати учасником велопробігу може кожен, незалежно від віку, статі та рівня фізичної підготовки. Тож щиро запрошуємо до нашої велоспільноти всіх бажаючих, адже пам’ятаймо: «У здоровому тілі – здоровий дух», – поділився з «Карпатським об’єктивом» один із організаторів велопробігу, голова ГО «Велооб’єднання» Андрій Козир.

До слова, хустянам неабияк подобаються подібні спортивні заходи. Містяни переконані, велопробіги не просто сприяють популяризації та розвитку велоспорту у Хусті, але й згуртовують, роблять більш дружною громаду міста над Тисою.

Богдана КЛЕКНЕР, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах