14344
11:09 5.062018

«Минай» став кращим на груповому етапі аматорського чемпіонату України з футболу

Спорт 1606

Єдиний представник Закарпаття у звітному турнірі – ФК «Минай» – виступав у групі № 1, де став одноосібним переможцем.  Для нашого клубу це дебютний сезон на такому рівні – і відразу ж високий показник.

Колектив з Ужгородщини, який сформований і з досвідчених футболістів, і молодих перспективних гравців, приємно здивував своїми результатами й зібрав чимало прихильників на Срібній Землі.

Стартував груповий етап 5 серпня, а завершився 3 червня. За такий довгий період у команди були як злети, так і падіння, вдалі матчі чергувалися із невдалими, відбулися зміни й на тренерському містку: на екваторі чемпіонату Миколу Гібалюка змінив Ігор Харьковщенко.

Із 16 поєдинків минайці програли тільки один – соснівському «Рочину» (0:1), головному супернику за першість. Чотири рази в матчах за участю закарпатської команди були зафіксовані нічиї (проти «Калуша» (2:2, 0:0), «ОДЕК» (1:1), Покуття (1:1). В інших зустрічах наша команда виявилася в ролі переможців. Два заключні поєдинки проти «Хмельницького» та «Ниви» не відбулися, і колективу з Ужгородщини були зараховані технічні перемоги.

Трійка кращих розігрувалася між «Минаєм», «Рочином» та «ОДЕК». Напружена боротьба точилася до заключних матчів, і все ж переможцями стали футболісти із Закарпаття (37 очок), які випередили «Рочин» на один заліковий бал та «ОДЕК» – на три.

У першу чергу «Минай» зумів здобути такий результат завдяки командній грі (злагодженими діями на всіх ланках), але є в цьому колективі й головний герой – це, без сумніву, Роберт Гегедош. Нападник протягом усього сезону демонстрував гру високого рівня та постійно загрожував воротам суперника. Роберт показав хорошу статистику: відзначився у 14 поєдинках 14 разів.

Далі кращі команди трьох груп, щоб поборотися за чемпіонство й розіграти комплект медалей, зійдуться в плей-оф, який стартує із 1/4 фіналу. На цій стадії турніру «Минай» вдома протистоятиме «Таврії-Скіф» (Роздол, Запорізька область). Поєдинок запланований на 17 червня.

А вже зовсім скоро команда Ігоря Харьковщенка може здобути ще один трофей. 9 червня «Минай» зіграє у фіналі Кубка Закарпаття, де йому протистоятимуть «Вільхівці».

Олег МИКИТА

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах