14848
13:57 25.062018

На міжнародному футбольному турнірі в Ужгороді тріумфували харків’яни

Спорт 2417

Протягом чотирьох днів, 21–24 червня, на ужгородському стадіоні «Авангард» проводився ІV Міжнародний турнір з футболу серед юнаків 2006 р. н. пам’яті видатного закарпатського футболіста й тренера Володимира Пінковського.

Учасниками змагань стали гравці з різних куточків України, а також гості зі Словаччинни. Усього було заявлено 21 команду. Честь Закарпаття представляли 6 колективів: «Зінедін-Фаворит» (Ужгород-Великий Березний), СДЮСШОР Ужгород, «Мункач» (Мукачево), «Сузір’я» (Свалява), «Олімп» (Ужгород) та «Сільце».

За регламентом змагань було проведено два групові етапи, а згодом раунд плей-оф. На жаль, жодній із закарпатських команд не вдалося поборотися за розподіл місць на п’єдесталі пошани.

«Сільце» зайняло тільки 19-ту позицію, ужгородський «Олімп» завершив змагання 17-м, а «Зінедін-Фаворит» – 11-м. Десятку найкращих замкнув «Мункач», а свалявське «Суір’я» було 7-м. Найкращий результат продемонструвала ужгородська СДЮСШОР, яка посіла 5-те підсумкове місце.

У «бронзовому» поєдинку зійшлися «Міленіум» (Київ) та «Чорноморець» (Одеса). Останні продемонстрували хороший рівень гри й за всіма показниками переважали свого суперника. Одесити забили 5 м’ячів на різний смак і зберегли свої ворота неушкодженими. Киянам не вдалося розмочити рахунок навіть ударом з пенальті.

У головному матчі турніру харківський «Металіст» зустрівся із ДЮСШ 21 Київ. Столичні футболісти не змогли нічого серйозного протиставити супернику. Харківська команда діяла потужно й цілком закономірно святкувала перемогу з розгромним рахунком 4:0.

Таким чином, переможцем ІV Міжнародного турніру з футболу серед юнаків 2006 р. н. пам’яті видатного закарпатського футболіста й тренера Володимира Пінковського став харківський «Металіст». Срібні медалі красувалися на футболістах ДЮСШ 21 Київ, а бронзові нагороди отримали представники одеського «Чорноморця».

Визначали кращих також в індивідуальних номінаціях:

– кращий воротар – Олексій Леонтьєв (ДЮСШ-21 Київ) ;

– кращий захисник – Роман Горенко («Металіст 1925» Харків) ;

– кращий півзахисник – Дмитро Горлач («Міленіум» Київ) ;

– кращий нападник – Андрій Прокопів (СДЮСШОР Ужгород) ;

– кращий бомбардир – Олександр Цвіренко («Металіст 1925» Харків) ;

– кращий гравець – Ілля Азаркевич («Чорноморець» Одеса).

Змагання відбулися на хорошому організаційному рівні й принесли чимало позитивних емоцій як самим учасникам, так і вболівальникам. Організатори сподіваються, що з кожним наступним проведенням цього традиційного турніру кількість учасників зростатиме, а їх географія розширюватиметься.

Олег МИКИТА, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах