15265
15:13 23.072018

Дебют ФК «Минай» на професійному рівні

Спорт 3229

18 липня 2018 року стало історичним днем для провідної команди Закарпаття. Саме тоді колектив з Ужгородщини зіграв свій перший матч на професійному рівні.

Минулий тиждень був насиченим для «Минаю». Команда Ігоря Харьковщенка дебютувала відразу у двох турнірах – Кубку України та Другій лізі. Обидві гри закарпатці провели на виїзді. Якщо в Кубку нашим футболістам удалося пройти до наступного раунду змагань, то в чемпіонаті минайці стартували з поразки.

Кубок України. «Верес» (Рівне) – «Минай» – 1:1 (пен. 9:10)

«Минай»: Владислав Сидоренко, Василь Беца, Олег Допілка, Максим Минайленко, Петро Стасюк, Олексій Шпак, Яромир Лобода, Владислав Образцов (Роберт Гегедош 47), Михайло Кополовець (Роберт Смокоровський 103), Василь Пиняшко, Владислав Микуляк.

У середу, 18 липня, «Минай» гостював у Рівному, де в рамках першого попереднього етапу Кубка протистояв «Вересу». Поєдинок виявився напруженим, а переможець визначився тільки в серії післяматчевих пенальті.

Господарі поля зі стартових хвилин узяли м’яч під свій контроль. Командам було важко проходити міцний захист суперника, тому вони намагалися влучити в ціль ударами з-за меж штрафного майданчика. Жодна спроба відзначитися успіхом не увінчалася. На перерву футболісти пішли за рахунку 0:0.

На старті другого тайму на полі з’явився Роберт Гегедош, який зумів пожвавити гру «Миная» в нападі. Гості в другій 45-хвилинці діяли активніше і створили кілька небезпечних моментів. Хорошу нагоду відзначитися мали Максим Минайленко (ударом головою після подачі кутового), Михайло Кополовець (пробивав з гострого кута, кіпер парирував удар) та Роберт Гегедош. Останній на 80-й хв. увірвався в карний майданчик суперника, пробив повз кіпера, однак захисник рівненської команди в останній момент вибив м’яч з лінії воріт. Хорошу нагоду вивести «Верес» уперед мав Тарас Пецьків, однак поцілити у ворота не зміг.

Завершальна 10-хвилинка основного часу вийшла напруженою та результативною. На 84-й хв. Олексій Шпак відзначився точним ударом з-за меж штрафної (0:1). Але втримати переможний результат минайцям не вдалося. На 89-й хв. після подачі зі стандарту Олександр Дубина випередив Владислава Сидоренка і головою перевів м’яч у сітку воріт – 1:1.

У двох екстратаймах було чимало єдиноборств, та справа до загострень доходила нечасто. Найреальнішу нагоду вирвати перемогу мав «Верес», але на 118-й хв. Тарас Пецьків з убивчої позиції пробив у воротаря. Тож на команди чекала серія пенальті.

Фортуна цього дня була на боці закарпатців. «Минай» зумів реалізувати всі 10 пострілів, у той час як суперник на 10-му ударі припустився помилки (удар Віктора Барабаша парирував Владислав Сидоренко).

«Минай» здобув важку вікторію (1:1, пен. 10:9) і пройшов у наступний раунд Кубка України. Суперником команди Ігоря Харьковщенка буде івано-франківське «Прикарпаття». Поєдинок відбудеться на полі «Минаю». Базовий день проведення матчів другого попереднього етапу – 22 серпня.

Друга ліга України. Група А. «Калуш» – «Минай» – 1:0

«Минай»: Владислав Сидоренко, Василь Беца, Олег Допілка, Максим Минайленко, Петро Стасюк, Яромир Лобода (Максим Гавриленко 72), Владислав Микуляк, Василь Пиняшко, Олексій Шпак (Михайло Кополовець 63), Анатолій Нурієв, Роберт Гегедош.

У першому турі, який відбувся 22 липня, закарпатці зустрілися з добре відомим нам ФК «Калуш». Минулого сезону в аматорському чемпіонаті України минайці двічі грали з ним (2:2, 0:0). Цей матч також вийшов напруженим, а долю протистояння визначив один точний удар.

Уже в дебюті зустрічі калушани повели в рахунку: на 3-й хв. Владислав Танчин вийшов віч-на-віч з Владиславом Сидоренком і без проблем переграв останнього. Опісля цього минайці перехопили ініціативу, однак пройти міцний захист суперника їм ніяк не вдавалося. Наші футболісти намагалися відзначитися ударами здалеку, але ці спроби вміло парирував кіпер. У першій 45-хвилинці закарпатці створили два по-справжньому гольові моменти, на вістрі яких був Роберт Гегедош. У першому епізоді нападник пробивав головою після навісу Владислава Микуляка (Роман Герич у стрибку перевів м’яч на кутовий), а в другому – Роберт з убивчої позиції не зміг поцілити в дальній кут воріт. Суперник відповів ударом Юрія Голубки, та Владислав Сидоренко врятував свою команду. За мінімальної переваги «Калуша» (1:0) футболісти відправилися в підтрибунне приміщення.

Після перерви «Минай» додав і діяв активніше біля воріт суперника. На 67-й хв. Роберт Гегедош з вигідної позиції не зміг забити гол, а ще через хвилину в центрі подій опинився Василь Пиняшко: він обійшов кількох захисників і завдав прицільного удару, та воротар його парирував. За кілька хвилин калушани провели друге взяття воріт, але гол не зарахували, адже був забитий не за правилами.

У завершальній 15-хвилинці закарпатці притиснули суперника до воріт, але взяти зі створених моментів максимум нашим футболістам не вдалося. Господарі поля вміло стримали натиск минайців і здобули важливу мінімальну перемогу. Зазначимо, що вже в компенсований арбітром час «Калуш» був близьким до другого взяття воріт, проте Руслан Дедух витиснути максимум не зумів.

Серія виїзних матчів для «Минаю» триває. Гру другого туру закарпатці також проведуть у гостях. Суперником представників Срібної Землі стане хмельницьке «Поділля». Матч відбудеться в суботу 28 липня.

Інші результати 1-го туру:

«Верес» – «Полілля» – 0:1.

«Полісся» – «Черкащина-Академія» – 0:0.

«Нива» В. – «Нива» Т. – 1:1.

«Буковина» – «Чайка» – 0:3.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах