15280
14:20 24.072018

Ужгородські баскетболісти стали призерами міжнародного фестивалю в Угорщині

Спорт 5564

ЗОДЮСШ Ужгород вдало виступила на масштабному міжнародному спортивному фестивалі, який 713 липня відбувся в Капошварі.

Обласний центр представляли два колективи – хлопці до 12 та 14 років. Зазначимо, що ЗОДЮСШ Ужгород уже вп’яте поспіль бере участь у звітних змаганнях. Наші баскетболісти цьогоріч зуміли продемонструвати хороші показники й поборотися за нагороди.

Колектив U-14 на стадії групового етапу показав якісну та злагоджену гру, що дозволило перемогти в усіх поєдинках і з першого місця кваліфікуватися до 1/4 фіналу. У першій грі плей-оф ужгородці зустрілися із львів’янами і здобули переконливу перемогу з рахунком 75:25. Півфінальний двобій з угорською командою був важчий, адже суперник зумів нав’язати нашим хлопцям боротьбу. І все ж ужгородці виявилися сильнішими й тріумфували з підсумковим рахунком 65:53. У фіналі команда Олександра Зубковського протистояла ОСДЮШОР Рівне, з якою зустрічалася в рамках чемпіонату України. Ужгородці втілили настанови тренера на практиці й довели справу до перемоги. Фінальна сирена зафіксувала звитягу ЗОДЮСШ Ужгород з рахунком 76:65. Таким чином, колектив U-14 зумів порадувати своїх прихильників і виборов чемпіонське звання.

Щодо молодших, то ЗОДЮСШ Ужгород U-12 також може бути задоволена своїм виступом. У групі наші співвітчизники після перемог у трьох стартових зустрічах поступилися в четвертій, однак це не завадило їм пройти до чвертьфіналу. На цій цій стадії змагань ужгородці зустрічалися з угорськими баскетболістам й здобули переконливу вікторію 54:40. В 1/2 фіналу закарпатці протистояли кривдникам на груповому етапі – київському «Тейвазу». Ужгородці зробили правильні висновки з програного матчу й цього разу дали супернику гідну відсіч. Тож святкували впевнену перемогу з рахунком 75:55. На жаль, у головному поєдинку наші хлопці поступилися господарям турніру (62:66).

Таким чином, ЗОДЮСШ Ужгород виборола дві нагороди: «золото» в категорії U-14 та «срібло» серед 12-річних. Зазначимо, що участь у звітних змаганнях також брали команди з Мукачева, однак зазіхнути на призові місця їм не вдалося.

Юні ужгородські баскетболісти отримали багато позитивних емоцій та важливий ігровий досвід. Участь у міжнародному фестивалі – один з етапів підготовки ЗОДЮСШ Ужгород до Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах