15375
10:59 1.082018

Закарпатські сноубордисти завершили другий літній збір

Спорт 2520

Днями закарпатські сноубордисти завершили другий літній тренувальний збір біля гірськолижного курорту Кострино.

Як зазначив тренер наших спортсменів Ян Черней: «На цьому тренувальному зборі підготовку проводили сноубордисти Надія Гапатин, два брати-близнюки Максим та Євгеній Швайгери, Віталій Габел, спільно з гірськолижниками – Левком Цібеленком та Назаром Петруком. Працювали над силовою підготовкою, витривалістю – вправи зі штангою, канатами, робота на велосипеді. Між цими заняттями проводили своєрідний відпочинок – грали волейбол, футбол, плавали в басейні. Зазначу, що функціонально спортсмени вже в дуже хорошій формі. Проте, й третій збір, який відбудеться з 15 по 25 серпня також буде спрямований на підвищення функціональної готовності атлетів».

Після завершення зборів спортсмени за сприяння декана юридичного факультету УжНУ Ярослава Лазура, який входить до складу президії лижних видів спорту відвідали ужгородський замок, де ознайомилися з багатою історією нашого краю, обласного центру та людей, які в певний історичний час відіграли важливу роль у розвитку регіону. Як зазначив голова обласної федерації лижних видів спорту  Василь Гісем після екскурсії: «Власне окрім занять спортом, атлети мають бути гармонійно розвинутими особистостями й знати свою історію».

В свою чергу Ярослав Лазур додав: «Зимові види спорту мають бути пріоритетними в краї, адже завдяки цьому може ефективно розвиватися економіка, туризм, культура. Тож радий, що долучуся до розвитку зимових видів на Закарпатті і зроблю свій внесок в ці види спорту. Так як очолюю юридичний факультет УжНУ, тож допомагатиму спортсменам та федерації в правових питаннях».

Спортсмени також мали нагоду познайомитися з відповідальним за медичну складову в крайовій федерації лижних видів спорту Василем Федурцьо та психологом Ніною Софілканич. Які саме опікуватимуться медичним станом, лікуванням та реалітацією наших сноубордистів, лижників та фристайлістів і звісно психологічно готуватимуть їх до майбутніх перемог, повідомляє uzhgorod.net.ua.

Нагадаємо, що перший тренувальний збір пройшов з 22 по 30 червня.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах