15415
14:40 6.082018

ФК «Минай» здобув яскраву вольову перемогу

Спорт 2065

У рамках третього туру Другої ліги України з футболу «Минай» приймав «Чайку» (Петропавлівську Борщагівку). Гра відбулася в суботу, 4 серпня.

Після виїзної звитяги над «Поділлям» (2:0) у попередньому турі на колектив Ігоря Харьковщенка чекав непростий поєдинок із проміжним лідером чемпіонату. Матч вийшов видовищним, емоційним та сповненим інтриги, а переможець став відомий тільки на завершальних хвилинах зустрічі.

«Минай» уже вчергове продемонстрував, що відсиджуватися в обороні та шукати щастя в контратаках не збирається. Команда з Ужгородщини в усіх матчах на професійному рівні грає першим номером, більшу частину ігрового часу володіє м’ячем та постійно загрожує воротам суперника. Єдина проблема, що може стати на заваді «Минаю», – погана реалізація. Саме через це він програв «Калушу» (0:1). Відмінною реалізацією команда не могла похвалитися й у грі з «Чайкою», та все ж зуміла дотиснути суперника і здобула першу ефектну домашню перемогу.

Уже на 4-й хв. гри господарі поля увігнали м’яч у сітку воріт, проте лайнсмен зафіксував офсайд. За кілька хвилин гості відповіли небезпечним ударом Рената Мірошнікова, але з гострого кута поцілити у ворота йому не вдалося. Згодом були загострення після кутових: у «Чайки» пробивав Єгор Сухецький (вище), а в «Минаю» Анатолій Нурієв (вище). Попри те, що закарпатці переважали суперника, повели в рахунку саме гості. На 28-й хв. Максим Минайленко припустився помилки в захисті й дав змогу Володимиру Тименку вийти віч-на-віч з Дмитром Бабенком. Таким «подарунком» гравець «Чайки» скористався сповна – 0:1. Проте вже через чотири хвилини святковий настрій гостей був зіпсований: за грубу гру Святослав Грабчак отримав червону картку й залишив свою команду в меншості.

Після цього «Минай» активізувався і ще до перерви створив дві реальні нагоди для взяття воріт. У першому епізоді Василь Пиняшко завдав потужного удару в межах штрафного майданчика (не влучив у ворота), а в другому Роберт Гегедош пробивав головою після навісу Петра Стасюка (Богдан Савчук упіймав м’яч). Зазначимо, що й гостям удалося створити небезпечну атаку, на завершенні якої Володимир Тименко пробивав здалеку (Дмитро Бабенко у стрибку парирував удар). На перерву команди пішли за мінімальної переваги «Чайки» (0:1).

У другому таймі «Минай» продовжував тиснути на ворота гостей і постійно створював загострення. Аналогічними діями футболісти з Петропавлівської Борщагівки похизуватися не могли, ба більше, у гостей у другій 45-хвилинці не було жодної реальної нагоди відзначитися.

На 54-й хв. після верхової передачі Петра Стасюка головою пробив Беца, але вище. У наступній атаці хорошу нагоду відзначитися мав Роберт Гегедош: Василь Пиняшко вивів його на ударну позицію, нападник намагався перекинути кіпера, але м’яч перелетів навіть ворота. Згодом за справу взявся Михайло Кополовець. Закарпатець у першому епізоді з убивчої позиції пробив повз, а в другому наважився на дальній удар, утім «снаряд» поцілив у стійку воріт. На 70-й хв. Роберт Гегедош у падінні перевів м’яч у ворота, проте й цього разу був зафіксований офсайд.

Кажуть, щастить сильнішим, однак цей випадок став винятком. Фарт гостей наприкінці зустрічі дав збій. «Минай» був нагороджений за старання і в заключній 15-хвилинці переломив хід гри на свою користь.

На 77-й хв. більше тисячі вболівальників на «Минай-Арені» підхопилися зі своїх місць. Анатолій Нурієв заробив небезпечний штрафний удар, який сам відмінно й виконав, – 1:1. На 87-й хв. за гру рукою був призначений 11-метровий удар у ворота «Чайки». Виконувати вирок узявся Роберт Гегедош, проте переграти воротаря не зміг. Нападник минайської команди виправив свою помилку на завершальній хвилині основного часу. Василь Беца скинув м’яч під удар Гегедошу, і той головою забив переможний м’яч у грі (2:1).

Перший домашній поєдинок у Другій лізі вдався на славу, адже на стадіоні панувала чудова атмосфера. Команда подарувала своїм уболівальникам яскраву перемогу. Хоч звитяга далася важко, було витрачено чимало нервів, проте яскравий камбек сповна компенсував усі негативні емоції. За це ми й любимо футбол.

Наступний поєдинок «Минай» проведе в Тернополі, де протистоятиме місцевій «Ниві».

Інші результати 3-го туру

«Полісся» (Житомир) – «Поділля» (Хмельницький) – 0:0.

«Нива» (Вінниця) – «Верес» (Рівне) – 0:0.

«Буковина» (Чернівці) – «Черкащина-Академія» (Білозір’я) – 0:1.

«Калуш» – «Нива» (Тернопіль) – 1:0.

У 4-му турі зустрінуться:

«Верес» (Рівне) – «Буковина» (Чернівці).

«Черкащина-Академія» (Білозір’я) – «Калуш».

«Поділля» (Хмельницький) – «Чайка» (П.Борщагівка).

«Полісся» (Житомир) – Нива» (Вінниця).

«Минай» – «Чайка» (Петропавлівська Борщагіка) – 2:1 (0:1)

Голи: Анатолій Нурієв 77, Роберт Гегедош 90 – Володимир Теменко 27.

«Минай»: Дмитро Бабенко, Василь Беца, Олег Допілка, Максим Минайленко (Ігор Ощипко 63), Петро Стасюк (Роберт Смокровоський 70), Максим Гавриленко, Владислав Микуляк (Олексій Шпак 73), Василь Пиняшко (Стефан Федак 88), Михайло Кополовець (Михайло Бабій 74), Анатолій Нурієв, Роберт Гегедош.

«Чайка»: Богдан Савчук, Дмитро Мохначук, Мохамед Садег Доу, Сергій Пономаренко, Святослав Грабчак, Ренат Мірошніков (Олександр Яцюченко), Єгор Сухецький, Артем Цурупін, Насімі, Володимир Тименко (Антон Гришин), Роман Баранович.

Олег МИКИТА

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини