15469
14:21 7.082018

Ужгородська футбольна команда виходить на новий рівень

Спорт 1849

Футбольний клуб «Ужгород» – учасник аматорського чемпіонату України з футболу сезону 2018/19 років.

Минулого сезону закарпатські вболівальники слідкували за аматорським чемпіонатом через те, що там виступав «Минай». Колектив з Ужгородщини пройшов цей етап і став професійною командою. Цьогоріч у звітних змаганнях вирішив випробувати свої сили інший закарпатський клуб.

ФК «Ужгород» протягом останнього часу належить до когорти кращих команд краю. У 2015 та 2016 роках в обласних змаганнях їм удалося вибороти чемпіонське звання. Однак минулого сезону команда зазнала значних кадрових втрат і завершила чемпіонат тільки на п’ятому місці. А ось у 2018 році «Ужгород» почав прогресувати.

Мирослав Бабяк зібрав добротний колектив, який демонструє непоганий футбол і спроможний виконувати високі завдання. Перше коло чемпіонату Закарпаття «Ужгород» завершив на третій сходинці. Команда залишила по собі приємне враження. Керівництво клубу прийняло рішення рухатися далі й заявило «Ужгород» на змагання всеукраїнського рівня.

В аматорському чемпіонаті України сезону 2018/19 років виступлять 35 команд, які за територіальним принципом поділені на три групи. Представник Закарпаття – ФК «Ужгород» – змагатиметься в групі № 1 (11 команд). Суперниками нашої команди стали футбольні колективи із Львівської («Рочин»), Рівненської («Кобра», «Малинськ», «ОДЕК»), Тернопільської («Кристал», «Агрон», «Тернопіль-ДЮСШ»), Хмельницької («Хмельницький») та Івано-Франківської («Покуття», «Карпати») областей.

Закарпатці розпочали підготовку до чемпіонату 24 липня. Окрім тренувань, команда проводить товариські матчі. Зокрема ужгородці розтрощили МФА «Мункач» (Мукачево) (6:0) та розписали результативну нічию із виноградівським «Севлюшем» (3:3).

Зупинимося на зустрічі з лідером Вищої ліги Закарпаття. Обидві команди виставили на гру бойові склади. Цей поєдинок дав змогу Мирославу Бабяку виокремити слабкі місця колективу, над якими необхідно попрацювати, награти ті чи інші комбінації, і що важливо, перевірити найближчий резерв, адже «Ужгороду» треба буде виступати на два фронти, а це непросто.

ФК добре діяв на стандартах, про що свідчать два забиті м’ячі після ударів зі штрафного. У першому взятті воріт Габор Кемень подав на Олександра Грицькевича, і той головою переправив м’яч у ворота, а в другому прямим ударом влучив у ціль. Наприкінці першого тайму ужгородці втратили концентрацію і пропустили два голи (дубль на рахунку Андріана Пуканича). На початку другої 45-хвилинки колектив з обласного центру пропустив утретє (відзначився Михайло Чедрик), однак за кілька хвилин зміг відігратися (гол забив Вадим Ференцик) і встановив остаточний рахунок (3:3).

Минулої неділі, 5 серпня, відбувся перший тур аматорського чемпіонату України. Через непарну кількість команд «Ужгород» звітний тур пропускав.

Результати 1-го туру:

«Рочин» (Соснівка, Львівська обл.) – «Покуття» (Коломия, Івано-Франківська обл.) – 3:2.

«Малинськ» (Рівненська обл.) – «Агрон» (Великогаївська ОТГ, Тернопільська обл.) – 3:1.

«Хмельницький» – «Тернопіль-ДЮСШ» – 1:1.

«Кобра» (Острог, Рівненська обл.) – «ОДЕК» (Оржів, Рівненська обл.) – 0:4.

«Кристал» (Чортків, Тернопільська обл.) – «Карпати» (Галич, Івано-Франківська обл.) – 0:2.

Стартовий поєдинок «Ужгорода» на всеукраїнській арені відбудеться 12 серпня (початок о 18.00) на стадіоні «Автомобіліст». У рамках другого туру команда прийме «Рочин». ФК із Соснівки в минулому сезоні показував стабільні результати й посів на груповому етапі друге місце. У чвертьфіналі він пройшов «Агробізнес TSK» (Ромни) (2:0), а в півфіналі поступився переможцю чемпіонату – миколаївській «Вікторії» (0:1). На ужгородців чекає непросте випробування в поєдинку з однією із кращих аматорських команд України. Сподіваємося, наші футболісти розпочнуть свої виступи з перемоги.

Олег МИКИТА

Фоторепортаж із товариської гри «Ужгород» – «Севлюш» (Виноградів)

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах