15577
10:22 13.082018

На Міжгірщині пройшли змагання з парапланеризму.

Спорт 2452

На карпатських вершинах свої чемпіонати провели Україна та Литва. Цього року сюди приїхала більше сотні учасників із 17 країн.

Навчитись літати, як птахи – мрія багатьох, однак мало хто наважується втілити її в життя. Та ті, хто спробував хоч раз піднятись в небо, розуміють: тут час зупиняється, тут – справжня свобода.

Вже протягом багатьох років на Боржавських полонинах збираються пілоти з різних країн, щоб політати та позмагатись. Цього літа на карпатських вершинах свої чемпіонати з парапланеризму провели Україна та Литва. Кожен день змагань розпочинається з брифінгу. Правила для всіх однакові – пролетіти визначену дистанцію. Втім, якої довжини вона буде залежить перш за все від погоди, яка цього року любителів неба порадувала.

Переможець минулорічного чемпіонату України Роман Колодчак каже, у небі найголовніше – спокій. Тоді і швидше приймаєш рішення, і результат отримуєш кращий. Та для кожного пілота ці змагання – це перш за все можливість поспілкуватись з однодумцями та отримати новий досвід.

Вражені карпатськими вершинами і іноземні пілоти. До слова, цьогоріч на змагання приїхали учасники з 17 країн. Окрім них, літають тут і фрі-флаєри. Участь у змаганнях вони не беруть, а переймають досвід у більш досвідчених. Є і такі, хто приїхав сюди презентувати свої нові розробки. Микола Соломко – конструктор тест-пілот. Каже, наші українські параплани нічим не гірші, ніж іноземні.

Параплани бувають кількох класів: є крила і для новачків, є і для досвідчених спортсменів. Відрізняються вони своїми характеристиками. А от літати в Україні з кожним роком починають все більше і більше. Навчитися літати на параплані може кожен. Головне – бажання та завзятість, і тоді вам вдасться побачити землю з висоти пташиного польоту.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Мукачеві відкрили виставку відомих та маловідомих для загалу робіт Володимира Микити
13:03
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
Всі новини