15684
15:02 14.082018

Футболісти «Нижнього Коропця» – переможці Кубка «Пам’яті»

Спорт 2105

У неділю, 12 серпня, у Мукачеві відбувся фінальний поєдинок кубкового районного турніру.

«Ми живі, поки про нас пам’ятають!»

Під таким лозунгом на стадіоні «Спартак» (СОК ДЮСШ у м. Мукачеві) був проведений фінальний матч розіграшу Кубку «Пам’яті» серед футбольних команд Мукачівського району для увіковічення тих футболістів Мукачівщини, яких вже не має серед нас… Близько тисячі вболівальників, які зібралися на стадіоні цього вечора, стали свідками церемонії відкриття та вшанування пам’яті відомих футболістів та вихованців нашого району: Федора Медвідя, Володимира Плоскіна, Георгія Лавера, Яноша Габовди, Адальберта Корпоная та Мирослава Кабація.

Символами увіковічення пам’яті колишніх футболістів Мукачівщини були чорні пов’язки на рукавах гравців обох команд, вшанування хвилиною мовчання та пам’ятними стрічки з прізвищами легендарних футболістів, що назавжди були прикріплені на кубок їх нащадками.

Перші хвилини матчу обидві команди діяли обережно, придивляючись один до одного. М’яч переважно тримався гравцями в середній частині поля. Першими адаптувалися до спеки гравці Н. Коропця. Завдяки досвіду і техніці їх капітана Гей Віктора, заволоділи ініціативою і довгими діагональними передачами швидко переходили в атаку, де створював небезпеку досвідчений Трухан Михайло. Саме він на 34 хв. скористався неузгодженістю в захисті гравців Н. Давидкова, вийшов віч-на-віч з голкіпером Балажем Михайлом і майстерно перекинув круглого у ворота – 1:0.

Та довго радіти забитому голу футболістам Н. Коропця не довелось. Юний нападник новодавидківців Мердєєв Вадим, після не впевненої гри воротаря Моісеєнкова Дмитра, який невдало відбив м’яч, добив круглого в ворота. За такого рахунку команди пішли на відпочинок.

У другому таймі обидві команди внесли корективи в тактику гри, підвищили темп і чисельні гольові моменти виникали біля воріт обох команд. В одній з атак Михайло Трухан, один з кращих гравців у фінальному матчі, як вправний «слаломіст» обіграв трьох гравців Н. Давидкова, ввійшов до штрафного майданчика, де на думку арбітра матчу Проценка Руслана був зупинений з порушенням правил, за рішенням арбітра – пенальті. На 70 хв. матчу, Генріх Мкртчан чітко реалізував пенальті. Намагання футболістів Н. Давидкова, які всією командою кинулись відіграватися, результату так і не принесли. Фінальний свисток арбітра зафіксував перемогу підопічних тренера Н. Коропця Когутича Віктора з рахунком 2:1.

Таким чином команда Н. Коропця здобувши таку не легку перемогу і стала першим володарем Кубка «Пам’яті» Мукачівського району, чим здобула право на зберігання красеня-кубка на один рік (до наступного розіграшу кубку), повідомляє Федерація футболу Мукачівського району.

По завершенні матчу за особистий внесок у розвиток та популяризацію футболу подяками були відзначені ветерани районного футболу Черепаня Сергій Юрійович та Куруц Георгій Георгійович, а також президенти ФК «Н. Коропець» Когутич Тетяна Петрівна і ФК «Н. Давидково» Мердєєв Вадим Валерійович. За допомогу у проведенні фінального матчу подякою відзначено директора СОК ДЮСШ Кучінку Сергія Антонійовича.

Федерацією футболу було визначено та нагороджено грамотами і статуетками в номінації «Кращий гравець» фінального матчу гравців ФК «Н. Коропець» Моісеєнкова Дмитра та ФК «Н. Давидково» Мердєєва Вадима.

За перше та друге місце фіналу Кубка «Пам’яті» команди були нагороджені дипломами І та ІІ ступеня, золотими і срібними медалями, а переможець ще й кубком «Пам’яті».

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах