15924
12:48 20.082018

«Минай» здобув яскраву перемогу над лідером чемпіонату

Спорт 3923

У суботу, 18 серпня, у рамках 5-го туру Другої ліги України з футболу «Минай» приймав «Черкащину-Академію» (Білозір’я).

На Ужгородщину завітала команда, яка очолювала турнірну таблицю. У 4 поєдинках суперник набрав 10 залікових балів. Уже на стартових хвилинах стало зрозуміло, що легко господарям не буде. Черкащани діяли надійно в обороні та небезпечно в нападі.

Перші гольові моменти в матчі створили минайці: спочатку Роберт Гегедош у штрафній суперника, обігравши захисника, пробивав з гострого кута (м’яч полетів повз ворота), а згодом Анатолій Нурієв скинув під удар Василю Пиняшку, однак той поцілити не зміг. У наступній атаці було гаряче біля воріт закарпатської команди: суперник мав хорошу нагоду відзначитися, але лайнсмен зафіксував офсайд. А на 41-й хв. господарі поля зуміли вийти вперед. Василь Пиняшко заробив небезпечний штрафний удар. Виконати вирок узявся Анатолій Нурієв. Націленим ударом він вивів свою команду вперед – 1:0. Але втримати переможний результат закарпатцям не вдалося. На 44-й хв. Андрій Сторчоус з другої спроби переграв Владислава Сидоренка і встановив на табло паритет – 1:1.

У другому таймі на полі точилася напружена боротьба, та все ж переможцями з неї вийшли підопічні Ігоря Харьковщенка. На 76-й хв. після подачі кутового ефектним ударом через себе відзначився Максим Гавриленко – 2:1. Згодом гості помчали відіграватися, і вже в компенсований арбітром час минайці впіймали суперника на контратаці. Новачок команди – Василь Кобін – чудовою передачею вивів Смокоровського віч-на-віч з воротарем, і Роберт установив остаточний рахунок на табло.

Завдяки перемозі над лідером чемпіонату (3:1) «Минай» скоротив відставання від першого місця до одного очка. У наступному турі команда з Ужгородщини зіграє з «Вересом». Матч у Рівному відбудеться 26 серпня (початок о 18.00). Нагадаємо, що ці команди нещодавно зустрічалися в Кубку України. Тоді в основний час була зафіксована нічия 1:1, а в серії пенальті тріумфували закарпатці (10:9).

Інші результати 5-го туру:

«Нива» (Вінниця) – «Поділля» (Хмельницький) – 2:2.

«Калуш» – «Верес» (Рівне) – 1:0.

«Чайка» (П.Борщагівка) – «Нива (Тернопіль) – 0:0.

«Буковина» (Чернівці) – «Полісся» (Житомир) – 2:2.

У 6-му турі зустрінуться:

«Поділля» (Хмельницький) – «Нива» (Тернопіль).

«Полісся» (Житомир) – «Калуш».

«Нива» (Вінниця) – «Буковина» (Чернівці).

«Черкащина-Академія» – «Чайка» (П.Борщагівка).

«Минай» – «Черкащина – Академія» (Білозір’я) – 3:1 (1:1)

Голи: Анатолій Нурієв 41, Максим Гавриленко 76, Роберт Смокоровський 94 – Андрій Сторчоус 44.

«Минай»: Владислав Сидоренко, Василь Беца, Владислав Образцов, Ігор Ощипко, Петро Стасюк, Максим Гавриленко, Василь Кобін, Василь Пиняшко (Яромир Лобода 61), Михайло Кополовець (Роберт Смокоровський, 88), Анатолій Нурієв (Максим Минайленко 93) Роберт Гегедош (Владислав Микуляк 87)

Запасні: Дмитро Бабенко, Стефан Федак, Михайло Бабій.

Тренер – Ігор Харьковщенко.

«Черкащина-Академія»: Євгеній Панченко, Анатолій Бурлін, Вадим Чорний, Олег Тарасенко, Дмитро Кошелюк, Олександр Сафонов, Антон Євдокимов, Віталій Тимофієнко (Іван Тищенко 82), Максим Зеленевич, Андрій Сторчоус (Віталій Бойко 77), Роман Локтіонов.

Запасні: Владислав Марченко, Олексій Передерій, Вячеслав Орел, Денис Шурубура, Вадим Тенжицький.

Тренер – Олександр Кирилюк.

Олег МИКИТА, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах