16255
11:56 6.092018

Активний закарпатський вболівальник Валерій Подлєсний: «Дуже хочеться аби фанат «Минаю» був культурним, вихованим, неагресивним»

Спорт 2078

Успішний футбольний клуб важко уявити без стадіону, трофеїв і… власних вболівальників. А фанатів ФК «Минай» важко уявити без Валерія Подлєсного. Він – самий відданий вболівальник молодого клубу.

Валерій вже третій рік намагається не пропускати жодного поєдинку «Минаю». А ще вирішив заснувати фан-руху команди.

Звідки прийшла ця ідея? Чому Валерій вирішив присвятити себе ФК «Минаю» та що із себе представляє цей рух – читайте у інтерв’ю.

Валерію, Вас називають самим відданим фанатом команди. З чого починається Ваша історія взаємин?

– Здається, все почалося в 2015-му році. Керівництво команди – мої друзі. І вони покликали мене подивитися футбол. Це була весна, здається, матч чемпіонату області. Грали на полі «Камелоту». Коли дивився матч, то зрозумів, що молодій команді «Минай» потрібна підтримка. І на ходу придумували кричалки та заряди, намагалися підтримати їх так. Побачив, що у футболістів є віддача. І нова, молода та амбітна команда перемогла тоді 2:0 у більш досвідчених опонентів. І так захопився клубом.

– І прийшли і на наступний матч?

– Так. Це була особиста ініціатива. Разом з іншими однодумцями замовили атрибутику: придбали барабани, прапори, клубні шарфики. І це вже було веселіше. Звісно, друзі не відразу приєдналися до активного вболівання, десь соромилися, але пізніше, як то кажуть, «увійшли у ритм».

– Я так розумію, що ви і раніше захоплювалися футболом?

– Звісно. Я сам навчався у Дніпрі. І коли був студентом, то приходив часто на «Дніпро Арену». Пригадую ті матчі «Дніпра» з «Шахтарем», «Динамо». Десь, звісно, навіть захотілося відтворити ту атмосферу вже на стадіоні «Минай».

На новому стадіоні активних вболівальників можна почути на секторі F.

– Саме так. Перший раз зібралися на відкритті, фіналі Кубку Закарпаття -2018, коли виграли у «Вільхівців» 5:0. З того часу й почалася традиція нашого фан-руху. Тепер кожного матчу ми збираємося саме там. Нас поки не багато пару десятків. Але сподіваюся, що скоро буде більше. Інтерес до команди зростає.

Чув, що вже є певні традиційні кричалки. Або як їх називають ультраси – «заряди»?

– Так. Самий перший і основний, який давно народився – це «Тільки Минай, тільки перемога!» Є ще: «Нам потрібна тільки перемога!». Кожного матчу ми це кричимо і сподіваємося, що це допоможе команді здобути 3 очки. Звісно, поки кричалок не багато – сподіваюся, скоро порадуємо новими. У нас є девіз: «Минай ти серцем нашим будеш назавжди. З тобою будемо ми до кінця». Завжди будемо поруч: і в радості, і в біді. Завжди будемо віданні, поки існує команда.

А чи спілкуєтеся безпосередньо з футболістами?

– Ми завжди контактуємо з ними. З усіма знайомі, можемо вільно поговорити, обміркувати результат поєдинку. Приємно, що футболісти, які чимало пограли у клубах Прем’єр-Ліги, знаходять час і для спілкування з фанатами. Ми одна дружня родина. Вони підходять до нас, дякують. Кажуть, що активна підтримка дуже допомагає їм на полі.

Вболівальників «Минаю» можна почути на кожному виїзді.

– Так, їх вже було чимало. Клуб організовує для вболівальників автобус, допомагає з усім. Звісно, не завжди всі можуть поїхати за межі області – відстані далекі. Але намагаємося допомогти підтримкою команді в будьякому місті України

Який виїзд Вам запам’ятався найбільше?

– Мабуть, фінал Кубку Закарпаття у Виноградові в 2017-му. Тоді організували десь 25 автобусів з вболівальниками. Ми зайняли півстадіону і ми його повністю перекричали. Думаю, все місто Виноградів нас чуло. Тоді виграли свій перший трофей, Кубок Закарпаття і гідно це відмітили.

Розкажіть про фанрух детальніше.

– Він зараз тільки формується. Нас зараз небагато, чоловік 8-10, але це віданні фанати «Минаю». Зараз чимало людей ходять на стадіон дивитися матчі за участі нашої команди. Але хочеться, щоб активніше вболівали. Ми шукаємо і запрошуємо всіх бажаючих активних вболівальників до нас приєднатися. Вхід на наш сектор F для них – безкоштовний. Повірте, вболівати за «Минай» це великий драйв і позитивні емоції!

На Вашу думку, яким має бути вболівальник ФК «Минай»?

– Звісно, він має любити команду. Підтримувати її. Дуже хочеться аби фанат «Минаю» був культурним, вихованим, неагресивним. Вболівав, не використовуючи образливі слова. І виглядав еталоном для нового покоління. Ми хочемо виховати особливу культуру футбольного вболівання.

Інформаційний департамент ФК «Минай»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах