16261
13:11 6.092018

Пам'ять Гейзи Мезева на Мукачівщині вшанували футбольним турніром

Спорт 1839

Нещодавно стадіон в смт. Кольчино прийняв пам’ятний турнір з футболу серед юнацьких команд. Спортивні змагання відбулися з нагоди вшанування пам’яті уславленого діяча спорту, заслуженого працівника фізкультури й спорту України Гейзи Миколайовича Мезева.

Вся спортивна спільнота Мукачівщини, особливо тренери старшого покоління з усіх видів спорту добре пам’ятають Гейзу Миколайовича, адже він понад 50 років працював у фізкультурному товаристві «Колос», з яких 20 років – на посаді директора ДЮСШ ФСТ «Колос Мукачівського району».

Метою його діяльності була розгалужена спортивна мережа у кожному селі, умови для того, щоб кожна дитина займалася тим видом спорту, який їй до вподоби.

Як згадують його колеги, саме завдяки ентузіазму та наполегливості Гейзи Миколайовича, в 1975 році була створена ДЮСШ при тодішній райраді «Колос», згодом запрацювали ще 2 ДЮСШ – в Ракошині та В.Лучках.

Спортивні школи виховали покоління тренерів, а ті в свою чергу, дали путівку у світ великого спорту не одному талановитому вихованцю.

Гейза Миколайович був Майстром велосипедного спорту, національним комісаром велосипедного спорту, людиною з відкритим серцем та величезною любов’ю до дітей.

Згадували свого наставника і його випускники, наразі – тренери зі стажем, які по цей час працюють у Мукачівській районній ДЮСШ: Басараб Віктор, Черепаня Михайло, Мучичка Йосип, Федак Василь та інші.

Юні футболісти змагалися на зеленому газоні, вкладаючи всю енергію та вміння у перемогу, присвячену пам’яті видатного спортивного діяча.

У змаганнях взяло участь 120 юних футболістів: юнаки 2004-2006 рр. та 2007 – 2008 рр.народження.

Змагання завершилися з таким результатом:

Юнаки 2004-2006 років народження

І місце – смт. Чинадієво, тренер Кучінка В.В.

ІІ місце – с. В.Ліучки. тренер Попович В.Б.

ІІІ місце – с.Іванівці. тренер Гала М.П.

Юнаки 2007-2008 років народження

І місце – с. Н.Давидково, тренер Басараб В.І.

ІІ місце – смт. Кольчино, тренер Стець Ю.Ю.

ІІІ місце – с. Страбичево, тренер Федак В.М.

Найкращими гравцями визнали Івана Порохнавця (2004 р.н. та Василя Микуланинця (2008 р.н.). Переможців нагородили медалями, кубками, грамотами та спортивними кепками.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах