16565
15:01 18.092018

На Закарпаття невдовзі повернеться гандбол високого рівня

Спорт 2404

21 вересня стартує Суперліга України з гандболу серед жіночих команд сезону 2018/19 років.

Представник Закарпаття у звітному турнірі – ужгородський ГК «Карпати» – останнім часом постійно веде боротьбу за найвищі місця. Перед стартом нового сезону закарпатський клуб покинуло кілька провідних гравців та змінився головний тренер. Наші дівчата після відпустки провели один офіційний матч. Це була гра за Суперкубок України проти принципового суперника – львівської «Галичанки». Ужгородки в тій зустрічі показали різний рівень гри: епізодами було багато помилок, а подекуди вони демонстрували якісний гандбол. У підсумку перемогла «Галичанка» (27:24).

У сезоні 2018/19 років також виступлять шість команд, проте відбулась одна зміна: місце тернопільського «Економ-Університету» зайняли «Бровари». Інші учасники ті самі: окрім згаданих ужгородських «Карпат» та львівської «Галичанки», за нагороди боротимуться київський «Спартак», миколаївський «Реал» та херсонська «Дніпрянка».

Федерація гандболу України опублікувала регламент і календар на майбутній сезон. На першому етапі команди проведуть «здвоєні ігри» за коловою системою (вдома та на виїзді). Усього кожен ГК повинен зіграти по 20 матчів. На другому етапі всі команди розподілять на дві групи за результатами ігор попереднього етапу та зі збереженням очок: до групи «А» потраплять ті, що зайняли 1–3-тє місця після першого етапу, а в групі «Б» змагатимуться колективи, що були на 4–6-й позиціях. Матчі в групах складатимуться з трьох з’їзних турів (на майданчику кожного з клубів).

Якщо після завершення 26 ігор різниця в очках між командами, що зайняли перше та друге місця становитиме 5 очок і менше, то для визначення чемпіона України проведуть серію ігор до двох перемог. Між колективами, які посіли третє та четверте місця, проведуть серію ігор до двох перемог для визначення бронзового призера чемпіонату України.

Уже 21–22 вересня відбудуться поєдинки першого туру. Ужгородські «Карпати» на виїзді протистоятимуть херсонській «Дніпрянці», на «Бровари» чекає непростий домашній двобій зі львівською «Галичанкою», а київський «Спартак» прийме миколаївський «Реал».

Перші домашні ігри «Карпати» проведуть 5–6 жовтня. На Срібну Землю завітає новачок чемпіонату – ГК «Бровари».

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини