16896
12:38 1.102018

Для закарпатських дітей влаштували свято велоспорту та активного відпочинку

Спорт 2213

У неділю, 30 вересня, відбувся відкритий кубок Ужгорода з велоспорту серед дітей віком від 3 до 16 років.

Це традиційний захід, який проводять двічі на рік: навесні (у рамках проведення «Сакура-фест») та восени (під час святкування Дня міста). Осінній старт мав відбутися ще 22 вересня, однак через несприятливі погодні умови організатори були вимушені перенести гонку на наступний вікенд. Вчора стояла хороша погода, тож усе сприяло якісному проведенню заходу. У Боздоському парку зібралося близько ста юних велолюбителів, які були забезпечені активною підтримкою батьків та вболівальників.

Метою проведення відкритого Кубка Ужгорода з велоспорту є пропаганда здорового способу життя та активного відпочинку, а також привертання уваги громадськості до безпеки дітей і дорослих під час велопрогулянок містом, порушення питання розбудови велоінфраструктури та формування велокультури в місті.

Для учасників були підготовлені три локації: «Садок» (кільце 150–200 м, від 3 до 6 років), «Школа їзди» та «Крос-кантрі» (7–16 років). Хоч Кубок і має статус аматорського, проте юні велогонщики завзято боролися за найвищі місця. Левову частину присутніх становили ужгородці, однак не оминули своєю увагою цей захід і жителі інших куточків Закарпаття.

Свято велоспорту провели на хорошому рівні. Учасники заходу та інші присутні отримали багато позитивних емоцій. Переможцям і призерам вручили нагороди й цінні подарунки.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах