17220
12:18 9.102018

Ужгородські футболісти вчергове зазнали розгромної поразки

Спорт 2207

У 10-му турі чемпіонату України з-поміж аматорських команд ФК «Ужгород» приймав одного з лідерів всеукраїнських змагань «ОДЕК» (смт.Оржів).

Підопічні Ярослава Комзюка у попередньому поєдинку здолали надпринципового суперника «Покуття» з рахунком 2:0. До цього матчу оржівські футболісти зуміли набрати 14 залікових пунктів, відтак розмістилися на 4-ій позиції. А команда Мирослава Бабяка на виїзді здобула перемогу з розгромним рахунком 6:1. Як підсумок дислокувалась на 7-їй сходинці з 9-ма очками.

А тепер до самого поєдинку. «ОДЕК» прогнозовано розпочав 1-им номером і вже на 3 хв. створив дебютну небезпечну атаку, подачу зі штрафного головою замкнув Юрій Капустинський. Юрій Славік з ударом впорався.

Ужгородці відповіли не менш гостро. Блискавичний індивідуальний підхід правим флангом здійснив Вадим Ференцик. Обіграв захисника, увійшов у штрафну і віддав на Сергія Машталіра. Останній відкотив назад під удар Предчуку. Антон відправив м’яч над лівою хрестовиною.

Підопічні Мирослава Бабяка, певно, навмисно віддали ініціативу супернику і в першу чергу грали від захисту, вичікуючи свої моменти для контрвипадів. Особливу ставку коуч ужгородців робив на другого номера, позаяк Михайло Дудаш дислокується на 3-ій позиції у гонці бомбардирів, забивши 4 м’ячі.

А на 12-ій хвилині знову нагадав про себе Капустинський. Юрій із семи метрів примудрився пробити над поперечиною.

Гранатово-голубі цього разу відповіли індивідуальним проходом Сергія Машталіра, щоправда лівим краєм, та прострілом уздовж воротарського майданчика. Замикати який не було кому.

На 15-ій хвилині ужгородці заробили стандарт. Із 32-ох метрів потужно пробив Володимир Дуран. М’яч із ближнього кута на кутовий парирує Юрій Кособуцький. Корнер успіху господарям теж не приніс.

Через 5 хвилин оржівські футболісти знову заробили право на виконання штрафного удару. Цього разу на завершальній фазі атаки діяв Красномовець. Після удару Юрія головою, м’яч у кількох сантиметрах пройшов повз ближню стійку. А в середині першого тайму гості втратили найреальнішу угоду для взяття воріт. Завдати удар по порожнім воротам корпусом в останній момент завадив Вадим Селещук.

На 28-ій хвилині найактивніший у складі «ОДЕКа» Юрій Капустинський обіграв спочатку захисника Василя Бонтея, а згодом змусив сфолити на собі Юрія Славіка. За, що арбітр матчу Іван Заліський покарав стража воріт жовтою карткою і призначив пенальті. Одинадцятиметровий вдало реалізував Віктор Газицький. 0:1. У наступній атаці дублем міг відзначитись, той же Газицький. Удар у ближній кут чудовим сейвом парирує Юрій Славік. Третю нагоду збільшення гандикапу марнує знову Віктор. Після прострілу зліва він не зумів влучити у рамку.

Далі стовідсотковий момент транжирить Юрій Капустинський. Юрій Славік не вчасно зіграв на виході, як наслідок Капустинський обігрує голкіпера. Та на удар з гострого кута у порожні ворота сил уже не вистачило. Натомість на 39-ій хвилині комбінаційні дії партнерів потужним ударом завершив Михайло Трофімчук. 0:2.

Ужгородці могли зменшити відставання до мінімуму, проте, удар Михайла Дудаша метрів з 10-ти прийшовся по центру, де розташувався Юрій Кособуцький. Тож особливих труднощів цей постріл воротарю не склав.

У першому таймі голів більше не було.

На 51-ій хвилині «Ужгород» заробив штрафний на підступах до штрафної суперника. Удар з 18-ти метрів завдав Іван Ковач – вище.

Загалом старт другої 45 – хвилинки за «Ужгородом» та першу реальну нагоду для взяття воріт створюють саме гості. Удару по воротах Юрія Славіка на 56-ій хвилині в падінні завдав Віктор Газицький. Згодом, кіпера господарів рандевує Михайло Трофімчук. Славік-переможець очної дуелі.

«Ужгород» відповів ударом Сергія Машталіра з лінії штрафної. Юрій Кособуцький на місці.

Та вже на 62-ій хвилині «ОДЕК» збільшує свою перевагу до 3-ох забитих голів. Багатоходівку своєї команди завершив Михайло Трофімчук ударом у порожні ворота.

На 70-ій хвилині на табло дивом не загорілись 0:4. Послідував хороший простріл з права і Андрій Фесенко не зумів обіграти Юрія Славіка із 7-ми метрів.

Через 6 хвилин чергову нагоду збільшити перевагу марнує Павло Таргоній. Він з 16-ти метрів не влучив у порожню рамку.

На 80-ій хвилині ужгородці могли розмочити рахунок, та удар Сергія Машталіра парирує молодий Андрій Мурашко, Михайло Дудаш не встиг першим на добивання.

А під ендшпіль матчу Владислав Яковлєв не зумів використати очну ставку з воротарем, пробивши повз дальню стійку.

Натомість свою нагоду сповна реалізував Таргоній, після удару його м’яч спочатку влучив у поперечну, а згодом опустився в сітку.

Наступний поєдинок «Ужгород» проведе на виїзді 13 жовтня. Підобічні Мирослава Бабяка зустрінуться з «Попуттям» (Івано – Франківська область), повідомляє Прес-служба ФК «Ужгород».

«Ужгород» – «ОДЕК» (Оржів, Рівненська обл.) – 0:4 (0:2)

Голи: Віктор Газицький 28 (пен.), Михайло Трофімчук 39, 62, Павло Таргоній 92.

«Ужгород»: Юрій Славік, Микита Гальчак (Михайло Стегура 58), Володимир Дуран, Вадим Селещук (В’ячеслав Пінковський 46) Андрій Лазар Максим Олень 87), Василь Бонтей, Вадим Ференцик, Сергій Машталір, Михайло Дудаш (Владислав Яковлєв 83), Степан Буксар, Антон Предчук (Іван Ковач 46).

Тренер – Мирослав Бабяк.

«ОДЕК»: Юрій Кособуцький (Андрій Мурашко 78), Юрій Красномовець (Сергій Загривий 46), Андрій Шекель, Іван Мучак (Сергій Чикалюк-Козакевич 62), Тарас Гриб, Микола Коляда (Андрій Прихлдьео 70), Юрій Капустинський (Андрій Наумець 53), Олександр Ніколайчук, Олег Кошка, Михайло Трофімчук (Андрій Фесанко 67), Віктор Газицький (Павло Таргоній 64).

Тренер – Комзюк Ярослав.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах