17631
19:33 29.102018

Завершальний тур Вищої ліги Закарпаття з футболу

Спорт 1794

Підійшли до завершення баталії в найелітнішому футбольному дивізіоні краю. 27–28 жовтня відбулася більша частина матчів заключного, 22-го туру.

Чому більша частина, а не всі? Тому що гра між МФА «Мункач» (Мукачево) та «Ужгородом» перенесена через участь останніх в аматорському чемпіонаті України.

У чотирьох зіграних поєдинках звітного туру були зафіксовані чотири «сухі» перемоги. Команди викладалися на повну, адже не всі гарантували собі те чи інше місце в турнірній таблиці.

«Бужора» (Іршава) – «Севлюш» (Виноградів) – 0:3

Хоч виноградівська команда ще напередодні забезпечила собі чемпіонське звання, до Іршави вона їхала виключно за перемогою. Колектив Валентина Слюсаря вже на 6-й хв. зумів провести швидку результативну атаку, на завершенні якої відмінно зіграв Михайло Чедрик. На досягнутому «Севлюш» не зупинився і в другому таймі збільшив перевагу до трьох м’ячів. Своє ім’я в графу «забиті м’ячі» записали Адріан Пуканич (62) та В’ячеслав Мудра (89). Іршавська команда після непоганого минулорічного сезону цей завершила тільки на 8-й сходинці.

«Поляна» – «Карпати» (Рахів) – 2:0

Обидва колективи підходили до цієї гри серйозно, адже вели боротьбу за підсумкові місця. І все ж краще в цьому поєдинку діяли полянці. Якщо в першій 45-хвилинці вболівальники голів так і не побачили, то після перепочинку колектив зі Свалявщини провів дві результативні атаки, зберіг власні ворота неушкодженими і здобув важливу перемогу (2:0). Голи до свого активу записали Володимир Варваринець (63, пен.) та Михайло Лозинець (80).

«Вітязь» (Концгазо) – «Оболонь» (Хуст) – 2:0

Господарі поля в другій частині сезону відчутно додали й завершили чемпіонат на мажорній ноті. Для команди В’ячеслава Пінковського цей поєдинок був важливий, адже вона мала можливість посісти 7-ме місце. Із поставленим завданням колектив з Ужгородщини впорався. Розв’язка зустрічі припала на завершення першого тайму: на 35-й хв. Едуард Готра вивів господарів уперед, а ще через 10 хвилин В’ячеслав Ковтан установив остаточний рахунок (2:0). Хустяни провести фінальний штурм не змогли й завершили змагання на 10-й позиції.

«Середнє» – ДЮСШ Тячів – 7:0

Це єдине протистояння туру, в якому обидві команди знали свої підсумкові місця («Середнє» – срібний призер, ДЮСШ Тячів – абсолютний аутсайдер). Як і очікувалося, колектив з Ужгородщини здобув розгромну перемогу з рахунком 7:0. Хет-трик на свій рахунок записав Павло Тищук (25, 72, 83), дубль в активі Руслана Соскиди (75, 76), ще по одному результативному удару завдали Дмитро Рацин (20) та Іван Качур (52).

«Вільхівці» поєдинок 22-го туру пропускали.

Тільки після зіграного матчу між мукачівцями та ужгородцями ми дізнаємося про остаточний розподіл місць у турнірній таблиці.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах