17845
11:10 8.112018

Чим закінчиться цього року скандальна Ліга чемпіонів Закарпаття?

Спорт 4466

Вчора у мукачівському Будинку футболу відбулось чергове засідання оргкомітету Ліги чемпіонів Закарпаття.

Назвати його плановим – складно, ґрунтовним – теж не вийде. Бо як кажуть, із сільського футболу виросли, а до обласного ще не доросли. Останній кваліфікаційний раунд запам’ятається бійкою, скандалом та підставними гравцями. Справжній хаос панував і в залі під час засідання. Кожен мав свою правду. Але про все по черзі.

У Великих Лучках відзначилися уболівальники. Протистояння ФК «Зірка» (Лінці) – «Ф. Медвідя» закінчилось 2:1. Президент клубу з Нового Давидкова Вадим Мердєєв, який на засіданні заявив, що уже не президент, на 5-й хвилині побіг висловлювати невдоволення асистенту арбітра щодо призначеного пенальті. За ним пішли і вболівальники. Один з яких вдарив представника футбольної Феміди. Згодом Вадим Мердєєв визнав провину своєї команди й обіцяв сплатити штраф, який озвучить контрольно-дисциплінарний комітет. А ще унеможливити подібні інциденти.

Продовжимо дубрівською «Дружбою» – чемпіоном Іршавського району. Команда під керівництвом тамтешнього сільського голови, президента Володимира Малиновського має прекрасну інфраструктуру, хороший підбір гравців. Футбол у цьому населеному пункті й справді люблять. Але любов ця не завжди здорова. Справа у тому, що попередній матч номінальні гості й фактичні господарі виграли від ФК «Бороняво». Здавалося б без особливих труднощів. Рахунок 1:4. Представники Хустщини не без допомоги «приятелів» «Дружби» звертаються з протестом до ФФЗ. Наче за дубрівську команду грав підставний футболіст. Мова про Михайла Мочана. Саме до картки цього гравця були претензії. Мовляв, це не Мочан, а Павло Анинець, який зареєстрований за «Греблю». Залишається питання: хто вносив одну фотографію на різні картки, із різними прізвищами, для різних команд у єдину базу Іршавського району? Риторичне питання. І чи не ця людина згодом «зливала» підставного гравця суперникам «Дружби» – згодом я відповім.

Після побачених фактичних доказів з єдиної бази футболістів, яку до слова, мають тільки Ужгородський та Іршавський район, голова ГС «Федерація футболу Закарпаття» Іван Дуран був категоричний – зняти команду з розіграшу «Ліги чемпіонів Закарпаття» й оштрафувати її. Володимир Малиновський трактував свою правду: «В інших районах нема бази, тож у «Бороняві» теж були підставні гравці». А «Дружбу» треба пробачити й помилувати. Іван Петрович згадав досвід проведення цього турніру і в попередні роки, коли фактично кожен розіграш закінчувався скандалами. Подеколи довелось нагороджувати дві команди. Мова про «Заріччя» й «Артос» (Гать). Невдоволені залишились обидві. Тож, аби уникнути подібних наслідків, треба бути справедливим і категоричним. З очільником ФФЗ представник «Дружби» не погоджувався. Як підсумок, Іван Дуран дочасно полишив засідання. Яке, зрештою, теж закінчилось скандалом.

Ображене керівництво «Дубрівки» обіцяло знайти докази щодо підставних гравців у «Бороняві». «Якщо нас знімуть, то і їх треба», – каже Володимир Малиновський. Епопея повинна закінчитись до завтрашнього обіду. Можливо, знімуть і дві команди, а відповідно «В. Лази» автоматично потраплять до півфіналу. Але це буде відомо сьогодні.

Чим закінчиться «Ліга чемпіонів» і чи закінчиться взагалі – невідомо.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах