17866
12:30 9.112018

Завтра «Минай» проведе завершальний офіційний матч у 2018 році

Спорт 2497

10 листопада (початок гри о 13:00) «Минай» на своєму стадіоні зіграє останній поєдинок в Другій Лізі перед довгою перервою, яка буде тривати до 31 березня. Це лише передостанній матч другого кола, але фактично він завершить першу половину виступів команди у дебютному професійному сезоні.

Суперник у цьому, 17-му, турі – вінницька «Нива». І це буде матч лідерів групи «А». «Нива» в останніх двох турах здобула дві перемоги (над «Буковиною» та «Калушем») та піднялася, перед цим поєдинком, на 3-тю сходинку у групі «А». І відстає від лідерів, «Минаю» та «Полісся», всього на 1 очко.

Зрозуміло, що таке відставання є величезною мотивацією для вінничан – вони мають шанси обійти «Минай» та піти на зимовий відпочинок на першому місці. Тому для «Ниви» цей поєдинок має величезне значення.

До того ж, команда з Вінниці дуже непогано грає в гостях: вони здобули більшість своїх очок (14) саме граючи на виїзді. «Нива» здобула 4 перемоги, 2 нічиї та лише 2 рази програвала в гостях – це дуже хороша статистика.

Проте достатньо мотивації і у «минайців». Закарпатці дуже прагнуть перемогти у цьому матчі. Зрештою, після двох поспіль поразок – київському «Динамо» в Кубку та «Поліссю» в чемпіонаті – пора вже вигравати. На кону – перше місце в групі. Сусідам по турнірній таблиці, «Поліссю», щоб вийти вперед, треба вигравати з дуже великим рахунком на виїзді «Чайці».

На користь «Минаю» говорить і статистика домашніх поєдинків. Так, київське «Динамо» зіпсувало магію стадіону «Минай», але тим не менше вона є потужною: команда зіграла 11 матчів, з них у 9-ти перемогла, 1 раз програла та 1 раз зіграли в нічию.

У першому колі, у Вінниці, «Минай» так і не зумів забити «Ниві» – гра 8 вересня завершилася нульовою нічиєю. Не хочеться згадувати тодішні заяви президента вінницької «Ниви», через що його і дискваліфікували, після того матчу, але…. Але це також має стати додатковим стимулом для «минайців» аби довести гостям свою перевагу.

Додає інтриги цьому матчу і протистояння форвардів цих команд. Так, нападники «Ниви» Михайло Шестаков та Павло Федосов мають уже по 6 голів кожен і це дозволяє їм бути у 4-ці кращих бомбардирів групи «А». Очолює її наш Роберт Гегедош – на його рахунку 8 забитих. Не забуваємо, що і Анатолій Нурієв претендує на лідерство у цій компанії – у нього 5 забитих. Отже, ці футболісти матимуть додаткову мотивацію у суботній грі.

Але і без цього цей поєдинок має чимало причин аби подивитися його вживу на стадіоні «Минай». Нашій команді потрібна підтримка вболівальників! Давайте закінчимо цю половину сезону на мажорній ноті – з перемогою, повідомляє Інформаційний департамент ФК «Минай».

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах