17906
12:41 12.112018

«Минай» яскраво завершив футбольний рік. ФОТО

Спорт 2084

У завершальному матчі 2018 року головна футбольна команда краю протистояла вінницькій «Ниві». Гра 17-го туру відбулася в суботу, 10 листопада, на полі ФК «Минай».

Обидві команди належать до когорти найкращих, тож на вболівальників чекав цікавий футбольний двобій. Дійсно, гра вийшла яскравою: на полі точилася напружена боротьба, було чимало небезпечних моментів, а розв’язка протистояння припала на додані арбітром хвилини.

Перший гострий момент у матчі створили гості: Павло Федосов уже на 8-й хв. опинився на вигідній позиції, але Сергій Мелашенко з ударом суперника впорався. «Минай» відповів напівмоментом Анатолія Нурієва, однак витиснути максимум з цього епізоду гравець не зумів. А от кращий бомбардир команди – Роберт Гегедош – свій перший момент реалізував. На 17-й хв. партнери вивели нападника віч-на-віч з воротарем. І з другої спроби Роберт увігнав м’яч у сітку воріт (1:0). Автор гола на 35-й хв. міг оформити дубль, та м’яч після удару в дотик пройшов повз стійку. За мінімальної переваги закарпатців команди відправилися в підтрибунне приміщення.

Друга 45-хвилинка розпочалася з ударів Максима Гавриленка та Анатолія Нурієва, але успіхом жоден з епізодів не увінчався. А от на 62-й хв. вінничани після грубої помилки Василя Кобіна зрівняли рахунок. «Минай» на своїй половині поля отримав право на вільний удар. Василь віддавав на партнера, але Володимир Савошко перехопив м’яч, наблизився до воріт і завдав потужного дальнього удару – 1:1. Гості й зовсім могли вийти вперед, та ще один небезпечний удар Савошка парирував Мелашенко. У завершальній 10-хвилинці супермомент був у Василя Беци, але закарпатець із гольової позиції поцілив у воротаря. Усе йшло до нічиєї, та на завершальній доданій хвилині Яромир Лобода приніс своїй команді перемогу. Він підхопив м’яч на підступах до штрафного майданчика і пробив без шансів для голкіпера. Тільки-но м’яч перетнув лінію воріт, арбітр просигналізував про завершення поєдинку.

Важка, але дуже важлива перемога «Минаю» (2:1) дозволила йому завершити футбольний рік на першій сходинці Другої ліги України. Поновляться змагання навесні наступного року. А попереду в команди відпустка та підготовчі збори.

«Минай» – «Нива» (Вінниця) – 2:1 (1:0)

Голи: Роберт Гегедош 17, Яромир Лобода 94 – Володимир Савошко 62.

«Минай»: Сергій Мелашенко, Василь Беца, Максим Минайленко, Василь Кобін, Петро Стасюк, Роберт Смокоровський (Стефан Федак), Максим Гавриленко, Яромир Лобода, Василь Пиняшко, Анатолій Нурієв, Роберт Гегедош.

Головний тренер – Ігор Харьковщенко.

«Нива»: Артем Кулініч, Роман Гудак, Антон Музиченко, Володимир Найко, Дмитро Гавранко, Вадим Хохлов, Михайло Шестаков, Володимир Савошко (Максим Яськов), Денис Долінський, Андрій Маляренко, Павло Федосов.

Головний тренер – Денис Колчин.

Інші результати 17-го туру:

«Нива» (Тернопіль) – «Верес» (Рівне) – 0:1.

«Чайка» (Петропавлівська Борщагівка) – «Полісся» (Житомир) – 0:1.

«Калуш» – «Буковина» (Чернівці) – 2:0.

«Черкащина-Академія» (Білозір’я) – «Поділля» (Хмельницький) – 3:1.

Олег МИКИТА, фото автора

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини