18050
10:15 17.112018

Футзал Закарпаття виходить на новий рівень

Спорт 4168

Нещодавно стало відомо, що найвищий футзальний дивізіон краю (Суперліга) став частиною Другої ліги України. З цього приводу відбулася прес-конференція за участі віце-президента Асоціації футзалу України Володимира Гримайла та керівника Ужгородської футзальної ліги Олександри Терембець.

«Приємно, що Ужгородська футзальна ліга з кожним роком розширюється не тільки географічно та кількісно, а й якісно. Сподіваюся, що створення на Закарпатті зони Другої ліги України дасть поштовх розвитку футзалу в нашому краю» – зазначила Олександра Терембець.

Володимир Гримайло розповів про формат проведення змагань та основне призначення турніру: «У сезоні 2018/19 років планується створити 8-10 зональних груп. Наразі в боротьбу вступили тільки закрпатці. Щодо інших груп, то наразі відбувається їх доукомплектування та формування. Опісля боротьби у групах 16 кращих команд всієї України потраплять до плей-оф. Протистояння на стадіях 1/8 та 1/4 фіналу складатимуться з двох матчів (вдома та на виїзді). Згодом чотири найкращі колективи потраплять до Фіналу чотирьох, який пройде в одному із міст України. Головне призначення Другої ліги знаходити колективи, які в подальшому прагнуть розвивати футзал і підвищуватися у класі. Формат дозволяє при мінімальних роз’їздах отримувати новий досвід. Хочу наголосити, що минулого сезону три із чотирьох учасників Фіналу чотирьох підвищилися у класі. У Другій лізі команди вчаться поводитися як професіонали: приймати гостей, їздити на виїзди, вирішувати питання з орендою залу, арбітражем, лікарями. Це своєрідний перехід від аматорів до майстрів».

Зазначимо, що участь в Ужгородській футзальній лізі беруть 32 команди, які поділені на чотири дивізіони. До Суперліги, що стала частиною Другої ліги України, ввійшли: «Олімпік», «Вікінг», «Вопак», «УТЕІ», «Медея», «Юніпов», «Ужнет» та «Кам’яниця».

Нижче наводимо склади інших дивізіонів.

Вища ліга:

«Беркут»

«Худльово»

«Штурм»

«Епіцентр»

«Коритняни»

«Перечин»

«Невицький замок»

«СМЕ»

Перша ліга:

«Тімвір»

«Фенікс»

«Рятівник»

«Будівельник»

«Інваспорт»

«Сторожниця»

«Трактор»

«Шипіт»

Друга ліга:

«КС Ужгород»

«Зіна»

«Ужнет+»

«Лугош»

«Прімадекс»

«Імперія»

«Ядзакі»

«Верховина»

Минулого вікенду пройшли матчі першого туру, а вже цієї суботи та неділі відбудуться ігри другого туру.

Олег МИКИТА

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах