18370
12:03 28.112018

Закарпатський футболіст приніс перемогу київському «Динамо» в Юнацькій Лізі УЄФА

Спорт 3136

Мова йде про вихованця закарпатського футболу, а нині гравця «Динамо» Київ U-19 – Сергія Булецу.

У вівторок, 27 листопада, відбувся поєдинок другого раунду Юнацької Ліги УЄФА, в якому зустрілися команди U-19 київського «Динамо» і брюссельського «Андерлехта». Матч-відповідь пройшов в Києві на стадіоні «Динамо» імені Валерія Лобановського. Перша гра завершилася з рахунком 1:1.

Гра почалася досить повільно, без переваги певної команди. Перший удар у матчі на 12-й хвилині завдав Сергій Булеца. Артем Шулянський виконав передачу з лівого флангу, а Сергій Булеца з близької відстані пробив, але м’яч пролетів над воротами. Кілька подач з флангів «динамівцям» не вдавалося замикати.

Перший удар у ствір воріт ми побачили на 29-й хвилині зустрічі. Владислав Супряга заробив штрафний удар, який взявся виконувати Булеца. Сергій пробив у ствір воріт, але голкіпер «Андерлехта» Рік Веркотрен парирував удар, не давши вразити свої володіння.

Ближче до кінця першого тайму брюссельці наблизилися до воріт киян, але господарі поля добре відпрацювали в захисті, не давши нанести удар по своїх воротах. Однак на останніх хвилинах гості змусили господарів понервувати. Спочатку Алан Маянга завдав удар майже з лінії штрафного майданчика «Динамо» – Владислав Кучерук парирував удар, перевівши м’яч на кутовий. А потім після навісу від Тео Леоні з правого флангу пробив Мохамед Луа – на щастя, повз воріт «Динамо». Так що на перерву команди пішли за невідкритого рахунку – 0:0.

Рахунок в матчі був відкритий на 51-й хвилині. Жеремі Докю виконав подачу з лівого флангу, м’яч від ноги Богдана Білошевского потрапив до Антуана Колассена, не упустив можливості влучити у ворота «Динамо». Таким чином «Андерлехт» повів у рахунку – 0:1.

Після цього в гру вступив Георгій Цітаішвілі, який на 65-й хвилині відновив рівновагу. Артем Шулянский заробив штрафний удар з небезпечної позиції, а Георгій Цітаішвілі прекрасно його виконав, результативно пробивши повз стінку і голкіпера в правий кут воріт «Андерлехта». Рахунок в поєдинку став знову нічийним – 1:1.

Пізніше брюссельці могли вийти вперед, проте Владислав Кучерук зловив «шкіряного» після удару від суперника з близької відстані.

Вирішальною стала 80-а хвилина зустрічі. Артем Шулянський завдав точного удару в площину воріт «Андерлехта», який рукою відбив Якуб Ківер. Арбітр показав брюссельцями червону картку і призначив пенальті у ворота «Андерлехта». Сергій Булеца, який сьогодні мав багато спроб відзначитися у воротах суперника, потужно реалізував 11-метровий удар в лівий нижній кут воріт і вивів «Динамо» вперед. Так що київське «Динамо» здобуло перемогу над брюссельським «Андерлехтом» з рахунком 2:1 і вийшло в наступну стадію Юнацької Ліги УЄФА, повідомляє офіційний сайт «Динамо» Київ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах