18449
15:52 3.122018

Ужгородська СДЮСШОР – переможець міні-футбольного турніру пам’яті Володимира Югаса

Спорт 2794

Протягом трьох днів, 30 листопада – 2 грудня, у спорткомплексах «Юність» (Ужгород) та «Зінедін» (Ужгородський р-н) проходив традиційний, уже 17-й за ліком, дитячий турнір з міні-футболу пам’яті арбітра ФІФА Володимира Югаса.

Володимир Югас (1964–2000) – уродженець обласного центру. Як другий воротар виступав за команди майстрів Ужгорода й Івано-Франківська, але через травми припинив кар’єру гравця. Згодом вирішив спробувати себе в ролі тренера або арбітра. У підсумку зупинився на суддівстві. У 1996 році став суддею міжнародної категорії – лайнсменом ФІФА. Крім відповідальних ігор внутрішнього чемпіонату та Кубка країни, регулярно обслуговував міжнародні матчі.

Пам’ять про Володимира Югаса, який дуже любив дітей, футбол, спорт загалом, багато зробив для його розвитку (адже плідно працював ще й заступником директора Ужгородської ДЮСШ № 1, був головою Федерації футболу м. Ужгорода), бережуть колеги, друзі, однодумці.

Володимир Васильович зробив значний внесок у популяризацію футболу в краї, виховання підростаючого покоління, а на міжнародній арені гідно представляв честь Закарпаття. На знак цього в Ужгороді щорічно проходить юнацький турнір пам’яті Володимира Югаса.

Цьогоріч за першість боролися 35 команд гравців 2008 року народження та молодших із різних куточків України. Частина закарпатських колективів показувала змістовну та цікаву гру й закономірно потрапила до когорти найкращих.

Чемпіонське звання вдалося вибороти ужгородській СДЮСШОР, яка протягом усієї змагальної дистанції демонструвала стабільні показники. Срібні нагороди за підсумками змагань здобули гості – ДЮСШ Мостиська. А на бронзовій сходинці п’єдесталу пошани розташувалася «Мукачівська футбольна академія». До топ-10 вдалося потрапити ще двом нашим командам: ужгородський «Зінедін» розташувався на п’ятій позиції, а дубівські «Карпати» – на десятій.

Закарпатці ввійшли до когорти найкращих і в індивідуальних номінаціях. Андрій Горват («МФА» Мукачево) став кращим захисником, а Максим Бисага (ДЮШФ «Зінедін» Ужгород) – кращим півзахисником. Кращим гравцем турніру визнали Станіслава Гузяка (СДЮСШОР Ужгород).

Олег МИКИТА, фото автора

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах