19250
13:57 29.012019

Чемпіонат Закарпаття з баскетболу: огляд матчів 5-го туру

Спорт 2698

У суботу, 26 січня, в ужгородському СК «Юність» проводилися матчі 5-го туру чемпіонату Закарпаття з баскетболу серед чоловічих команд сезону 2018/19.

У рамках 5-го ігрового дня відбулися чотири протистояння. У деяких поєдинках інтрига панувала з першої й до завершальної хвилини, в інших – переможець був відомий заздалегідь, проте всіх цікавило, з яким гандикапом завершиться гра. Більшість команд відзначилися великою самовіддачею й жагою до позитивного результату. Загалом кожна гра виявилася по-своєму цікава.

«Ужгород» – «Карпатські ведмеді» (Мукачево) – 75:35

Господарі майданчика, багаторазові чемпіони області, були явними фаворитами звітного протистояння. Якщо на стартових хвилинах двобою мукачівцям удавалося діяти на рівних і навіть певний час лідирувати в рахунку, то з другої частини першої чверті й до фінальної сирени ініціативою володіли ужгородці. Команда з обласного центру потужно провела другу та третю 8-хвилинки (22:5, 22:4) і на 99 відсотків гарантувала собі позитивний результат. Попри те, що завершальна частина зустрічі стала формальністю, «Ужгород» не збавив обертів і знову тріумфував (15:14). Фінальна сирена зафіксувала впевнену вікторію колективу Олександра Зубковського з різницею в 40 очок. Кращим снайпером команди-переможниці був Юрій Поляков (26 очок).

«УжНУ» – «Мукачево» – 62:58

Обидва колективи прагнули здобути позитивний результат і збагатити свою очкову скарбничку. Гра проходила в цікавій конкурентній боротьбі й тримала в напрузі протягом 32 хвилин. Якщо у двох стартових чвертях тріумфували господарі (14:11, 22:16), то в третій 8-хвилинці перемогли гості (12:20). Це дозволило їм наблизитися до лідируючого колективу на відстань одного очка (48:47). Вирішальною стала фінальна чверть, яку краще провів «УжНУ» (14:11). У підсумку арбітри зафіксували вікторію господарів з рахунком 62:58. Кращим у складі ужгородської команди був Антон Іванина (26). Аналогічний результат у мукачівській команді показав Валентин Рипкович (26).

«Тиса» (Виноградів) – «Ужбаскет» (Ужгород) – 65:77

Визначальною в цій грі стала перша чверть. «Ужбаскет» розпочав зустріч на високому рівні й заволодів гандикапом у 15 очок (8:23). Виноградівці зуміли відійти від такого удару й вирівняли гру. Завдяки перемогам у другій (21:18) та третій (19:17) чвертях господарі змогли скоротити відставання до 10 очок (48:58). Але переломити хід зустрічі їм не вдалося. «Ужбаскет» злагоджено діяв у завершальній частині гри й довів справу до перемоги (65:77). Лідером за набраними очками був Андрій Дорошенко (31), який захищає кольори «Ужбаскета».

ЗОДЮСШ м. Ужгород – ДЮСШ м. Мукачево – 77:51

Ужгородці переважали свого суперника за багатьма показниками й зуміли здобути переконливу перемогу. Уже в першій чверті команда з обласного центру заволоділа перевагою в 16 очок (24:8). На досягнутому господарі не зупинилися і продовжували домінувати на майданчику. Друга та третя 8-хвилинки завершилися на користь ЗОДЮСШ (17:15, 25:8). Гандикап у 25 очок (66:31) дозволив ужгородцям збавити оберти в завершальній чверті й діяти за рахунком. Звитяга мукачівців у цій частині (11:20) не залишила особливого відбитку на загальному перебігу гри. ЗОДЮСШ впевнено довела справу до другої перемоги в сезоні. Цього разу з рахунком 77:51.

Як бачимо в турнірній таблиці, лідерство чемпіонату втримує «Мукачево». «Ужбаскет» розташувався на другій сходинці, а от чинні чемпіони Закарпаття несподівано йдуть третіми. Попереду два тури регулярного чемпіонату та раунд плей-оф, тож усе ще може змінитися.

Олег МИКИТА

Фоторепортаж із поєдинку «Тиса» (Виноградів) – «Ужбаскет» (Ужгород)

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах