19334
19:48 4.022019

Чемпіонат Закарпаття з хокею: боротьба за фінал

Спорт 2458

Обласна першість вийшла на фінішну пряму – розпочався раунд плей-оф.

Традиційно чемпіонат Закарпаття з хокею складається з двох етапів: регулярного чемпіонату (два кола по три тури) та раунду плей-оф (1/2 фіналу, гра за третє місце, фінал). У першій частині змагань найкращі результати продемонстрував «Синевир», другими були гравці «Спартака», на третій позицію розташувалися «Ужгородські вовки», а четвертими стали «Шахтарські барси». За регламентом змагань в 1/2 фіналу перша команда зустрічається з четвертою, а друга – з третьою. Змагаються до двох перемог.

Півфінальні матчі між «Синевиром» і «Шахтарськими барсами» та «Спартаком» і «Ужгородськими вовками» відбулися 2–3 лютого на ужгородській ковзанці «Ice land».

«Синевир» – «Шахтарські барси»

Явним фаворитом цієї пари був «Синевир», однак він сенсаційно пропустив до фіналу «Шахтарських барсів». У першій грі між цими командами на льоду виявилося чимало боротьби, проте небагато закинутих шайб. Попри значну кількість небезпечних моментів, були всього дві результативні атаки. Обидві на рахунку «Синевира». Здавалося, що «суху» перемогу 2:0 у першій грі «синевирці» підтвердять звитягою й наступного дня, але сталося не так.

Команди жваво розпочали другий матч, обмінявшись двома результативними атаками вже в першому періоді (2:2). Наступний відрізок гри пройшов без закинутих шайб, а от у завершальній частині зустрічі «барсам» удалося провести третю атаку й довести справу до перемоги (3:2). Рахунок у серії став 1:1.

Путівка до фіналу розігрувалася в додаткових періодах, які проходили за переваги «Шахтарських барсів». Вони володіли ініціативою й провели три результативні атаки, що гарантували їм сенсаційну перемогу та вихід у головний матч турніру.

«Спартак» – «Ужгородські вовки»

Чинні чемпіони області – «Ужгородські вовки» – невдало провели регулярний чемпіонат, однак у раунді плей-оф змінили ситуацію на краще й пробилися до фіналу. «Спартаку» не вдалося скласти серйозну конкуренцію своєму супернику, і той без особливих труднощів подолав цю стадію змагань.

Перша гра, як, до слова, і друга, вийшла видовищною та результативною. У двох стартових періодах «вовки» домінували на льоду й зуміли закинути у ворота суперника по три шайби, на що «Спартак» відповів усього одним точним кидком (6:1). За такого перебігу подій третій період став формальністю. «Спартаківцям» усе ж удалося збільшити свій гольовий доробок до чотирьох шайб, однак особливого значення для підсумкового результату це не мало. Фінальний свисток зафіксував перемогу «Ужгородських вовків» з рахунком 7:4.

Наступного дня вони підтвердили свої наміри здобути чергове чемпіонське звання. Тож правильно побудували гру й упевнено йшли до мети. «Спартаківцям» не вдалося нав’язати супернику серйозну боротьбу та зачепитися за необхідний результат. «Ужгородські вовки» й цього разу зуміли закинути сім шайб, на що опонент відповів усього двома результативними атаками.

Здобувши дві переконливі перемоги, чинний чемпіон області отримав другу путівку до фіналу.

Тож у нас визначилися претенденти на чемпіонство та колективи, які розіграють між собою «бронзу». У головному поєдинку турніру «Ужгородські вовки» зустрінуться із «Шахтарськими барсами», а в матчі за третє місце «Синевир» конкуруватиме зі «Спартаком».

Олег МИКИТА

 

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
У Закарпатському угорському інституті провели День кар'єри та виставку продукції випускників
08:45
В ужгородському парку проклали стежку ментального здоров’я
08:30
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Всі новини