19398
10:33 8.022019

В ужгородських «Карпат» попереду важливі та принципові протистояння

Спорт 1635

Вже сьогодні поновлюється боротьба в жіночій Суперлізі України з гандболу. Перший офіційний матч 2019 року ужгородські «Карпати» проведуть проти львівської «Галичанки».

Після 7 зіграних турів (14 матчів) лідерство втримує «Галичанка» (27 очок), другими йдуть «Карпати» (22), а на третій позиції розташувався миколаївський «Реал» (19).

«Карпати» та «Галичанка» – найсильніші жіночі гандбольні команди нашої держави. Кожного сезону перед ними стоїть завдання боротися за найвищі місця. Їхні очні протистояння – це завжди динамічний та яскравий гандбол, боротьба з першої й до завершальної хвилини, емоції, непередбачуваність… А коли на кону стоять ще й турнірні завдання, усе це множиться на два.

Команди вже зустрічалися між собою в сезоні 2018/19 років. У рамках 3-го туру «Галичанка» на своєму майданчику зуміла здобути дві перемоги (24:21, 32:23). Тепер «карпатівки» прагнуть узяти реванш в Ужгороді. Матчі 8-го туру між принциповими суперниками пройдуть 8 (початок о 19.00) та 9 лютого (об 11.00) в СК «Юність».

Нагадаємо, що українська Суперліга складається з двох етапів: на першому команди проводять «здвоєні ігри» за коловою системою з роз’їздами у два кола (кожен колектив повинен зіграти по 20 ігор), на другому – ГК діляться на дві групи (А – команди, що на попередньому етапі зайняли 1–3-тє місця, та Б – колективи, які перебували на 4–6-му місцях). У рамках цього етапу кожен гандбольний клуб повинен зіграти ще 6 матчів (по три з кожною командою своєї групи). Якщо після завершення 26 поєдинків різниця в очках між колективами, що зайняли 1-ше та 2-ге місця становитиме 5 очок або менше, то для визначення чемпіона буде проведена серія ігор до двох перемог.

Як бачимо, в ужгородок залишаються хороші шанси поборотися за золоті медалі, однак для цього необхідно плідно працювати й виборювати максимальний результат чи не в кожній зустрічі.

В інших матчах 8-го туру миколаївський «Реал» прийме «Бровари», а херсонська «Дніпрянка» на своєму майданчику зійдеться зі столичним «Спартаком».

Олег МИКИТА 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах