19652
14:36 18.022019

Чемпіонат Закарпаття з баскетболу: огляд матчів 6-го туру

Спорт 2643

Минулої неділі, 17 лютого, в ужгородському СК «Юність» провели ігри 6-го туру чемпіонату Закарпаття з баскетболу.

Протягом дня було зіграно п’ять поєдинків, більша частина яких проходила в напруженій боротьбі. До завершення регулярного чемпіонату залишилося не так і багато матчів, тож баскетболісти виходили на майданчик максимально мотивованими, аби покращити своє турнірне становище і вже в раунді плей-оф отримати легшого суперника.

«Ужбаскет» (Ужгород) – «УжНУ» – 55:57

Зустріч двох амбітних команд пройшла в цікавій спортивній боротьбі. Якщо перша чверть завершилася перемогою гостей (11:13), то друга – звитягою господарів (24:18). Але й на цьому «гойдалки» на майданчику не припинилися. «УжНУ» зумів не тільки відігратися, а й заволодіти перевагою в три очки перед завершальною 8-хвилинкою (44:47). Більше сил на фінальний штурм залишилося в гостей. Вони надійно зіграли в завершальній фазі зустрічі й довели справу до перемоги (55:57). Лідером за набраними очками в цій грі був О.Трашевський (21), який виступає за «Ужбаскет».

«Хуст» – ЗОДЮСШ м. Ужгород – 55:54

Зустріч цих команд відзначалася цікавою конкурентною боротьбою і тримала в напрузі з першої й до завершальної хвилини поєдинку. Обидва колективи претендували на позитивний результат, та удача цього дня була на боці хустян. Вирішальною стала завершальна 8-хвилинка гри. Номінальним господарям удався фінальний штурм, і вони вирвали важливу перемогу. До слова, ця звитяга є дебютною для «Хуста» в нинішньому сезоні. Кращим снайпером матчу став О.Варга (26), який захищає кольори ЗОДЮСШ м. Ужгород.

«Карпатські ведмеді» (Мукачево) – «УжНУ» (Ужгород) – 56:65

Мукачівці жваво розпочали гру й швидко заволоділи ініціативою. На екваторі зустрічі їхня перевага сягала 14 очок (39:25). Здавалося, що «Карпатські ведмеді» зможуть довести справу до перемоги, але ні. «УжНУ» після великої перерви відчутно додав і наздогнав свого суперника. В основний час переможця виявлено не було (53:53), а в овертаймі переміг «УжНУ». Фінальний рахунок на табло – 56:65. Вагомий внесок у тріумф своєї команди зробив В.Плешаков (31 очко).

ДЮСШ м. Мукачево – «Ужгород» – 42:58

Команда з обласного центру була явним фаворитом звітного протистояння і в підсумку виборола необхідний результат. Ужгородці переважали свого суперника за багатьма показниками й тріумфували в трьох із чотирьох чвертей (6:11, 10:8, 11:17, 15:22). У підсумку перевага номінальних гостей сягнула позначки в 16 очок. Кращим бомбардиром у складі команди-переможниці був А.Пустовіт (18).

«Хуст» – ДЮСШ м. Мукачево – 39:47

Якщо в стартовій 8-хвилинці на майданчику спостерігалася рівна боротьба, а в рахунку був паритет (11:11), то в другій чверті ініціативою заволоділи мукачівці. ДЮСШ показала хорошу гру й перемогла в цій частині матчу з рахунком 4:13. 9-очкова перевага (15:24) перед другою половиною поєдинку робила мукачівців фаворитами. Номінальні гості добре зіграли у двох завершальних чвертях і довели справу до перемоги (39:47). Найбільше очок у складі колективу з міста над Латорицею здобув В.Стинич (20).

Відтак до завершення регулярного чемпіонату залишається один тур.

Олег МИКИТА, фото автора

 

Фоторепортаж із матчу «Хуст» – ДЮСШ м. Мукачево

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах